ЧўЧЧЁЧљ ЧЧЧџ ЧўЧЧЧЁ ЧЎЧЧњЧЁ ЧЁЧЧњЧЧЧЄ ЧЁЧЧЧђЧЧЄ
שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 072-334-0001

טיפול משפטי מקיף ברשלנות רפואית בהריון

עו"ד עופר סולר, בעל הכשרה פרה-רפואית וניסיון רב שנים בייצוג תובעים (בלבד) במקרים של סיבוכים לאורך חודשי ההריון

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד עופר סולר מומחה ברשלנות רפואית

טיפול משפטי ברשלנות בהריון

עו"ד עופר סולר, בעל ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי סיבוכים בהריון

פנה/י לתיאום פגישה >>

מוטציה בכרומוזום 8 אובחנה רק לאחר הלידה?

מחבר: 09/01/2022 09:15

כרומוזום 8 הוא אחד מבין 23 הזוגות של הכרומוזומים של בני האדם. במצב תקין, לכל אחת ואחד מאיתנו יש 2 עותקים של הכרומוזום והוא מייצג בין כ-5% מסך ה-DNA שלנו.

על גבי הכרומוזום ישנם לפחות 160 גנים מוכרים, כאשר כ-8% מהגנים מעורבים בהתפתחות מוחית והתפתחות מערכת העצבים וכ-16% מהגנים מעורבים במניעת מחלת הסרטן.

חשוב לדעת כי ישנן עשרות מוטציות גנטיות משמעותיות המוכרות מזה שנים רבות ומערבות פגיעה באזור ספציפי על גבי כרומוזום 8, כאשר חלק ניכר מאותן מוטציות ניתן וחשוב לאבחן כבר בשלב העוברי, באמצעות בדיקות גנטיות ובאמצעות סקירת מערכות במהלך ההריון.

בסקירה המפורטת שלפניך מסביר עורך הדין עופר סולר, בשיתוף עם מומחה רפואי בתחום הגנטיקה, אודות מגוון פגיעות אפשריות בכרומוזום 8 והשפעתן האפשרית, כמו גם על החשיבות הרבה שבאבחון מוקדם, כבר בתחילת ההריון, של מוטציות גנטיות בעובר המתפתח ברחם אמו.

חשוב להדגיש כבר בתחילת הדברים כי בכל מקרה של אבחון מוטציה גנטית על גבי כרומוזום 8 רק לאחר הלידה, ראוי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית.

שיעור קצר בגנטיקה שלנו

הקיום של כל בני האדם תלוי בהעברת המידע התורשתי מהורה לצאצא. כך אנחנו מקבלים את התכונות שלנו וכך גם מתקיים המגוון העצום בעולם החי.

לזברה יש חומר תורשתי, או מטען גנטי מסויים ולבני אדם חומר תורשתי אחר. למרות ההבדלים ביניהם, הגנום של כל בעלי החיים בנוי ממולקולות DNA, המהוות כמו קוד שמכתיב לתאים בגוף אילו חלבונים לייצר וכיצד להתקיים.

ככל שבעלי החיים קרובים זה לזה מבחינה אבולוציונית, כך המטען הגנטי שלהם דומה יותר. כך למשל, בני האדם והשימפנזה, שהיא בעל החיים הקרוב ביותר לבני האדם, חולקים מעל ל-97% של מטען גנטי משותף.

דרך נוספת להסתכל על דמיון גנטי בין יצורים שונים היא מספר הכרומוזומים שבתאים. לפילים יש 56 כרומוזומים, לזבובים מסויימים 8 כרומוזומים, ולבני האדם 46 כרומוזומים.

למעשה, בצורה מדוייקת יותר לבני האדם יש 23 זוגות כרומוזומים, כאשר כל זוג מורכב מכרומוזום אחד אבהי ואחד אמהי. מספר הכרומוזומים לא בהכרח מעיד על מורכבות הייצור, כאשר ישנם אפילו צמחים עם מספר כרומוזומים גבוה יותר מאשר לבני האדם.

אם כן, מהו הגורם שמבדיל בין שני בני אדם שאינם תאומים זהים? בני אדם חולקים 99.9% מהמטען הגנטי, כלומר כ-0.1% הם הבסיס לשונות בין בני האדם ובין השאר למראה שונה, תכונות שונות וכדומה, וכך גם מצבים לא תקינים, כלומר מוטציות שגורמות לפגיעות גנטיות.

ניתן לחלק הפרעות גנטיות למספר סוגים עיקריים:

  • הפרעות כרומוזומליות – אלה הפרעות בסדרי גודל גדולים המשפיעים על מבנה הכרומוזום, ולעתים כוללות מחיקה של כרומוזום שלם או הכפלה של כרומוזום שלם או חלק גדול ממנו.
  • מוטציות חסר, הכפלה או היפוך – אלה מוטציות שכוללות מחיקה, הכפלה או היפוך של מקטעי דנ"א.
  • מוטציות נקודתיות – מוטציות הנובעות משינוי נקודתי במולקולת הדנ"א. מוטציות אלה יכולות להיות מוטציות שקטות, כלומר כאלה שאינן משפיעות על תפקוד התא, אך לעתים הן יכולות להיות הרסניות.

קראו בהרחבה על שינויים במבנה הכרומוזום

הכירו את כרומוזום 8

הפרעה בכל אחד מ-46 הכרומוזומים יכולה לגרום לפגיעה משמעותיות, כאשר בסקירה שלפניך נתמקד בהסבר אודות שינויים ומוטציות על גבי כרומוזום מספר 8.

ישנן מחלות שנובעות ממוטציות סומטיות בכרומוזום 8. מוטציות סומטיות אלה מוטציות בתאי הגוף הנגרמות לרוב לאחר ההריון, כלומר במהלך החיים ואינן עוברות בתורשה.

למשל, סוגים מסויימים של לוקמיה יכולים לנבוע ממעבר של מקטע DNA מכרומוזום 8 לכרומוזומים אחרים. בהסברים שלפניך נתרכז דווקא במוטציות מסוג אחר, כאלה שמופיעות כבר בחיים העובריים וניתן לאבחן אותן כבר במהלך ההריון או אפילו לפניו.

תסמונת קלמן

היא תסמונת הנפוצה יותר בקרב גברים אך יכולה גם לפגוע בנשים, ומתאפיינת בעיכוב או היעדר התבגרות מינית ובפגיעה בחוש הריח. התסמונת נובעת מחוסר ייצור של הורמונים המופרשים מההיפותלמוס ואחראים על התפתחות איברי המין.

בנים הנולדים עם התסמונת לרוב יתאפיינו בפין קטן ובאשך טמיר ובעת הגיעם לגיל ההתבגרות צפוי עיכוב בהתבגרות המינית, גדילת שיער פנים ועיבוי הקול בגברים, עיכוב במחזור בהופעת המחזור החודשי ובגדילת השדיים בנשים ועיכוב בגדילה בשני המינים.

בעוד שברוב המקרים התסמונת נובעת ממוטציה בגן Kal1 בכרומוזום X, במיעוט המקרים התסמונת יכולה להיגרם כתוצאה ממוטציה בגן Kal2, השוכן על גבי כרומוזום 8.

מוטציות מסוג אלה הן לרוב מוטציות "טריות" דה נובו, כלומר מוטציות חדשות שלא עוברות בתורשה מההורים. אף על פי כן, ניתן לאבחן אותן באמצעות בדיקות גנטיות לאחר ביצוע בדיקת מי שפיר או סיסי שליה במהלך ההריון.

תסמונת 8p invdupdel 

כוללת הפרעות בזרוע הקצרה של כרומוזום 8, הכוללות מוטציות היפוך (inversion), חסר (deletion) והכפלה (duplication), המתרחשות באיזור הכרומוזומלי 8p23-pter ו 8p11.2-p22.

למרות שמדובר במצב די נדיר, עם שכיחות של אחת ל-10,000-30,000 לידות חי, יש לו השפעות חמורות על התינוק, כגון הפרעה שכלית התפתחותית, עיכוב התפתחותי, בעיות דיבור, בעיה בביצוע פעולות מוטוריות, בעיות לבביות, חולשת שרירים ובעיות נוירולוגיות נוספות, כגון אי התפתחות של הקורפוס קלוסום.

30-50% אנשים עם התסמונת סובלים מתופעות של אוטיזם, היכול להתבטא כאוטיזם קל מאוד עד אוטיזם חמור. כמו כן, היפרטוניה (מתח שרירים גבוה) מתפתחת לאורך זמן והלוקים בתסמונת יהיו בעל מבנה פנים אופייני.

ברוב המקרים מדובר במוטציה דה נובו שלא ניתן לאתר בבדיקות סקר גנטיות לפני ההריון, אך בהחלט ניתן לאבחן אותה בבדיקת סיסי שליה / ניקור מי שפיר לצ'יפ גנטי במהלך ההריון.

יש לציין כי מחיקות יכולות להופיע גם בזרוע הארוכה של הכרומוזום (8q), מצב שיכול להתבטא בתסמונות שונות.

תסמונת TRPS II (Trichorhinophalangeal syndrome type II)

התסמונת נגרמת ממחיקה של מקטע בזרוע הארוכה של הכרומוזום ואובדן של גנים כמו TRPS1, EXT1 ו-RAD21.

היא מאופיינת בחוסר יצירה תקינה של העצמות והמפרקים, פיגור שכלי ברמה משתנה, פגיעה בעור, בשיער ובציפורניים ומראה אופייני. החולים בתסמונת מפתחים גידולי עצמות שפירים בשם אוסטאוכונדרומות, שיכולים לגרום לכאב ולפגיעה באיכות החיים ולגרום לתחלואה נוספת.

ברוב המקרים, התסמונת לא מורשת ומדובר במוטציה דה נובו, כלומר מוטציה חדשה שלא נישאת על ידי ההורים. בשל כך, לא ניתן לאתר אותה בבדיקות סקר גנטי שגרתיות לפני ההריון, אך גם אותה ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון באמצעות בדיקת סיסי שליה / דיקור מי שפיר לצ'יפ גנטי.

טריזומיה של כרומוזום 8

כלומר במקום שהכרומוזום מופיע בשני עותקים, הוא מופיע בשלושה. לכשעצמה, טריזומיה של כרומוזום 8, בניגוד למספר טריזומיות אחרות, היא מצב שלא ניתן לחיות איתו.

למרות האמור, במצבים מסויימים רק חלק מהתאים בגוף יכללו 3 עותקים של כרומוזום 8, בעוד שתאים אחרים יכללו שני עותקים בצורה תקינה, מצב הקרוי מוזאיקה. התסמינים של התסמונת די רחבים ונעים החל במוגבלות שכלית וכלה בבעיות במוח, בכליה, בלב ועוד.

מאחר שהטריזומיה לא מופיעה בכל תאי הגוף, קשה לאבחן אותה בעת ההריון, כאשר גם בדיקת צ'יפ גנטי עשויה שלא לאבחן את הטריזומיה בכרומוזום, כך שתוצאות הבדיקה עשויות לצאת שליליות גם במקרה שהתסמונת קיימת.

במקרים מסויימים ניתן להבחין בשינויים מהותיים גם במסגרת סקירת מערכות, אז תופנה האם ההריונית לבדיקות גנטיות ולבדיקות אבחנתיות אחרות.

Recombinant 8 syndrome

תסמונת שעשויה לעבור בתורשה, נגרמת ממחיקה בזרוע הקצרה ובהכפלה בזרוע הארוכה של כרומוזום 8. תסמיני המחלה כוללים מומים לבביים ופגיעה במערכת השתן, מוגבלות שכלית, עיכוב התפתחותי ומראה חיצוני אופייני.

הפנים של חולה בתסמונת יהיו לרוב רחבות עם שפה עליונה דקה, פה שמוט וסנטר קטן, עיניים בולטות ואוזניים בעלות מבנה חריג, כאשר חירשות הנה גם תופעה נפוצה המתלווה לתסמונת. גברים עם התסמונת עשויים לסבול מאשך טמיר.

לחולים בתסמונת יש אחוזי תמותה גבוהים בילדות, לרוב עקב סיבוכים לבביים מורכבים. התסמונת עוברת מהורה לצאצא באופן תורשה דומיננטי, כלומר מספיק שרק אחד ההורים יהיה נשא כדי להעביר את ההפרעה לצאצא.

עם זאת, ההורה לרוב לא סובל מתסמינים, שכן כרומוזום 8 שלו כולל הפרעה מעט שונה של היפוך מקטע (inversion) שיכולה להתפתח למחיקה ולהכפלה בצאצא וכך להוביל להיווצרות לתסמונת.

מאחר שהתסמונת עוברת בתורשה, ניתן תיאורטית לאתר את הנשאות בבדיקות סקר גנטי נרחבות טרום הלידה, אך יש לציין שמדובר בהפרעה מאוד נדירה, ששכיחה בעיקר באוכלוסיות מסויימות בארה"ב ואינה נפוצה בישראל.

פגיעות נוספות הקשורות לכרומוזום 8

לפניך מספר בעיות רפואיות נוספות שאובחנו ככאלו הקשורות במוטציות שונות של הכרומוזום:

  • תסמונת וורנר
  • תסמונת לנגר-גדעון
  • תסמונת רוברטס
  • קרצינומה הפטוסלולרית
  • תסמונת סנפיליפו
  • הכפלה בזרוע הקצרה באזור 8p23.1
  • לימפומה של בורקיט
  • מחלת שארקו-מארי-שן
  • תסמונת COACH
  • חיך שסוע
  • תסמונת כהן
  • תת פעילות של בלוטת התריס מולדת
  • תסמונת פאחר
  • תסמונת מיאלודיספלסטית
  • תסמונת פייפר
  • מיקרוצפליה ראשונית
  • תסמונת רוטמונד-תומסון
  • סכיזופרניה בשל פגיעה באזור 8p21-22
  • תסמונת וורדנבורג

מוטציה בכרומוזום 8 אובחנה רק לאחר הלידה?

אם הילד או הילדה שלך אובחנו עם פגיעה במבנה של כרומוזום 8 רק בשלב כלשהו לאחר הלידה, מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת לבחון את התיעוד הרפואי מתקופת מעקב ההריון.

הסיבה לכך הנה שבעת מעקב ההריון, רופא הנשים המלווה את האשה ההריונית, מחוייב להסביר בפרטים וליידע אותה לגבי האפשרות לעבור בדיקות גנטיות ובין השאר: בדיקת צ'יפ גנטי, בדיקת אקסום ובדיקת NIPT.

באמצעות בדיקות אלו ניתן לאבחן כבר בשלבים הראשוניים של ההריון מאות מוטציות גנטיות, בעיקר כאלה המוגדרות כמוטציות De-novo ושאנין תורשתיות, ובין השאר עשרות מוטציות אפשריות על גבי כרומוזום 8 ובין השאר אלו שהזכרנו בתחילת הכתבה.

אם יתברר מהתיעוד הרפואי מתקופת מעקב ההריון כי רופא הנשים לא הסביר להורים אודות האפשרות לעבור בדיקות גנטיות כאמור, ובמקרה של אבחון ילד/ה עם פגיעה בכרומוזום 8, יכול בהחלט שתקום להורים עילה להגשת תביעת פיצויים בשל רשלנות רפואית.

משרד סולר קפלינסקי רשלנות רפואית מייצג מאות הורים לילדים שאובחנו עם מוטציות גנטיות משמעותיות, מבלי שניתן להם כל הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, ואנו עומדים לרשותך בכל שאלה נוספת ולצורך הערכת אפשרויות התביעה בכל מקרה ספציפי.

עורכי הדין שלנו עונים לשאלות

לאורך השנים האחרונות טיפלנו במשרד במאות מקרים של תביעות פיצויים, שהוגשו בשל רשלנות רפואית חמורה באבחון מוטציות גנטיות ומחלות תורשתיות בזמן ההריון, רשלנות אשר הובילה ללידת תינוקות עם פגיעות רב מערכתיות קשות ובין השאר גם כאלה הנובעים מפגיעה בכרומוזום 8.

לפניך תשובות מפורטות והסברים שנתנו עורכי הדין לשאלות [אנונימיות] כפי שהתקבלו בפורום שבאתר ובפגישות עם הורים לילדים, שביקשו לבדוק את האפשרות להגיש תביעה במקרה שלהם.

ההריון השני שלי היה תקין לחלוטין ולא דיברו איתנו על שום בעיה חוץ מסכרת שהיתה לי. נולד לנו בן שבגיל שנה וחצי אובחן עם איחור התפתחותי. עשו לו בדיקות רבות וגם בדיקה גנטית וקיבלנו תשובה שיש לו  בעיה גנטית בכרומוזום 8, מסוג הכפלה של החומר הגנטי 8p23.1 duplication syndrome שגורמת לו לאיחור התפתחותי ואוטיזם. הבנו שזו בעיה נדירה ביותר ויש עוד 7 ילדים כאלו בישראל. האם בגלל שזו בעיה כל כך נדירה לא ניתן היה לאבחן אותה בהריון?

חשוב להבין כי אין קשר בין נדירות המוטציה לאפשרות לאבחן אותה בזמן ההריון.

השינוי הגנטי שאובחן אצל בנכם לאחר הלידה הנו אמנם נדיר ומופיע בשיעור של כ-4 מקרים לכל 100,000 לידות חי אולם אין בכך כדי להקשות או למנוע אבחון שלו בהריון.

הדרך לאבחן את הבעיה הגנטית הזו של הכפלת חומר גנטי על הזרוע הקצרה של כרומוזום 8 הנה בבדיקת צ'יפ גנטי CMA שמתבצעת בזמן ההריון על תאי העובר המתקבלים על ידי דגימת מי שפיר הכוללת תאים של העובר.

גם אם ההריון היה תקין וגם אם היית מתחת לגיל 35 בעת ההריון עדיין, הרופא שביצע את מעקב ההריון חייב היה להסביר לך על בדיקה זו, שכן השינוי הגנטי בעובר לא שכיח יותר דווקא אצל נשים מבוגרות אלא יכול להתרחש בכל גיל של האם ההרה.

בבדיקת הצ'יפ הגנטי שמתבצעת על תאי העובר לא מחפשים שינויים גנטיים ספציפיים אלא בודקים את כל הכרומוזומים של העובר כדי לאתר הכפלות וחסרים בחומר הגנטי שידועים כגורמים לבעיות בילוד.

למעשה, אנחנו יודעים כיום על מאות מוטציות גנטיות, חלקן נדירות ביותר, שאותן ניתן לאבחן בבדיקת שבב גנטי כבר בתחילת ההריון.

לבת שלנו אבחנו לאחר הלידה מחלה גנטית שנקראת לנגר גדעון או TRPS II יש לה מגבלה שכלית התפתחותית וכן בעיות במפרקים ובעצמות, היא בת 5 היום ועד כה הינו שקועים בטיפול בה, אבל הבנו עם השנים שניתן היה לגלות את הבעיה כבר בהריון, בזמן שלנו לא נאמר בהריון דבר. עד איזה גיל ניתן להגיש תביעה ובמה זה כרוך?

המחלה הגנטית Trichorhinophalangeal Syndrome המוכרת גם בשם Langer-Giedion syndrome נגרמת בשל מחיקה של החומר הגנטי בזרוע הארוכה של כרומוזום 8 ומתאפיינת בפגיעות נוירו-קוגניטיביות ובפגיעות בעצמות ובמפרקים.

ניתן לגלות את המחלה בזמן ההריון באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי Chromosomal Microarray המבוצעת על תאי העובר במי השפיר.

על חשיבותה הרבה של הבדיקה יש להסביר לכל אישה בכל הריון ולהציע לבצע אותה גם באופן פרטי. אם לא ניתן לכם הסבר על בדיקת צ'יפ גנטי בזמן ההריון ולא תועד בתיק הרפואי שניתן הסבר כאמור, ונולדה ילדה עם בעיה גנטית מסוג TRPS II ניתן בהחלט לבסס תביעת רשלנות רפואית.

את התביעה ניתן להגיש בטרם יחלפו 7 שנים ממועד הלידה או מממועד האבחון של התסמונת, לאחר הלידה. בכל מקרה, מאחר והילדה כבר בת 5, ראוי לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית לצורך הערכת המקרה והכנת התביעה, שכן איסוף המידע הרפואי והכנת חוות דעת רפואיות הנדרשות לצורך הגשת תביעה כאמור, עורכים זמן ולעיתים חודשים ארוכים.

ניתן לקרוא עוד על תסמונת לנגר גדעון כאן

נולד לנו בן שאובחן עם מחלה זו בגיל שנה. יש לו מום לב שלא אבחנו בסקירות למרות שעשיתי שתי סקירות בקופת חולים והבנתי שיש גם בעיה גנטית שכנראה גורמת לו לבעיות התפתחות. אני מעוניינת לדעת אם טיפלתם בעבר בתביעות רשלנות רפואית בנושא של הולדת ילד עם מחלה שנקראת Recombinant 8 syndrome?

אן טיפלנו בעבר בתביעת רשלנות רפואית שהוגשה בשל אי אבחון תסמונת Recombinant 8. התביעה הסתיימה בפשרה מול קופת החולים הנתבעת, במסגרתה בני המשפחה זכו לתשלום של למעלה מ-4.5 מיליון ש"ח בשל הרשלנות הרפואית.

תסמונת Recombinant 8 בדרך כלל כוללת מומי לב שאמורים להיות מאובחנים בסקירת מערכות או לכל הפחות לעורר חשד לבעיה לבבית ולהביא להפניה לבדיקת אקו לב עובר ולבדיקות נוספות, ביניהן גם בדיקות גנטיות מקיפות.

ללא קשר לאבחון בסקירת מערכות, ניתן לאבחן את הבעיה הגנטית בכרומוזום 8 בבדיקת מי שפיר אשר יש להסביר לכל אישה בכל גיל על האפשרות לבצע אותה.

בכל מקרה של אבחון מוטציה גנטית משמעותית רק לאחר הלידה לא כל שכן, כאשר המדובר בתסמונת Recombinant 8, מומלץ להקדים ולפנות להערכת המקרה מול עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת לבחון את האפשרות להגשת תביעת פיצויים.

עוד בנושא: שינויים במבנה של כרומוזום 5

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור

מיקומך באתר: רשלנות רפואית הריון בדיקות גנטיות כרומוזום 8

חוות דעת מקצועית

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

מידע משפטי ועדכונים:

27 במרץ 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורך הדין עופר סולר, מבכירי עורכי הדין בישראל בתחום הרשלנות הפרואית עונה לשאלות נפוצות בנושא רשלנ...

קרא עוד

13 באוגוסט 2024

פגיעה במבנה של כרומוזו...

שינויים במבנה של כרומוזום X עלולים להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות מורכבות ביותר, ולכן חשוב לא...

קרא עוד

13 באוגוסט 2024

תסמונת הכפלת Xq28

הכירו מקרוב את התסמונת הנגרמת בשל הכפלת Xq28, הסימפטומים והסיבות לתסמונת כמו גם הדרך לאבחון מוקדם...

קרא עוד

15 באוגוסט 2024

מוטציות גנטיות דה נובו...

האם ידעת כי ישנן עשרות מוטציות גנטיות דה נובו [חדשות] שעלולות לגרום למומי לב מורכבים וניתן לאבחן ...

קרא עוד

10 בספטמבר 2024

אילו תסמונות ומומים גנ...

מדוע כל כך חשוב לעשות בדיקת צ'יפ גנטי? הכירו את התסמונות, המומים והפגמים הגנטיים שניתן לאבחן באמצ...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

אבחון מוטציות גנטיות ש...

חלק ניכר מהתופעות שגורמות לפרכוסים ואפילפסיה בילדים נובע מרקע גנטי, בחלקו תורשתי ובחלקו כזה הנגרם...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

אפילפסיה ואוטיזם על רק...

תסמונת גנטיות שגורמות לאפילפסיה ואוטיזם נפוצות יחסית, וחשוב לדעת ולזכור כי ניתן לאבחן את רובן כבר...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

אוטיזם ואפילפסיה: מה ג...

הכירו את העובדות והסיכון הגבוה של אוטיסטים לפתח תסמיני אפילפסיה, הקשר הגנטי ההדוק וכיצד ניתן לטפל...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

אי הפניה לבדיקות גנטיו...

למרות הדעה הרווחת, ישנן בהחלט בדיקות גנטיות שיכולות לאבחן מוטציות גנטיות שגורמות לתסמונת רט אצל ה...

קרא עוד

17 בספטמבר 2024

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

פניה אישית ודיסקרטית

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24