רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עורכת הדין אדרה רוט, מתמחה בייצוג בתביעות על רקע גנטי בשל הפרת חובת היידוע במסגרת מעקב ההריון.

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

עו"ד אדרה רוט, בעלת ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי סיבוכים בהריון

פנה/י לתיאום פגישה >>

רשלנות באבחון תסמונת מוקוליפידוזיס 4 mucolipidosis IV

מחבר: 18/12/2024 13:23

תסמונת מוקוליפידוזיס 4 או בלעז Mucolipidososis IV הנה מחלה גנטית קשה אשר גורמת לפיגור פסיכו-מוטורי קשה ביותר.

רוב הילדים שחולים בה לא מפתחים כישורי הליכה ושפה וסובלים מבעיות עיניים קשות. רובם נולדים עם עכירות בקרנית העין או שהיא מתפתחת אצלם בחודשים הראשוניים לחייהם ולאחר מכן מתפתח אצלם גם ניוון מתקדם של הרשתית. בהמשך הם גם לוקים בריפיון שרירים ובאיחור התפתחותי שכלי קשה.

שכיחות הנשאים לתסמונת mucolipidosis IV גבוהה בקרב יהודים אשכנזים וניתן לאבחן נשאות של הגן הפגום באמצעות בדיקת דם.

נכון למועד כתיבת שורות אלה, אין כל סיבה ללידת ילד או ילדה הלוקים בתסמונת הקשה, מבלי שלהורים ניתנה התראה על כך, בשל תוצאות הבדיקות שערכו לפני ההריון ובמהלכו.

למעשה, בכל אותם מקרים בהם הבדיקות שיערכו לעובר במהלך ההריון יצביעו על כך כי העובר נושא את הגן הפגום, הרופאים ימליצו להורים לעתיד להפסיק את ההריון בשל ההשלכות הקשות של לידת ילד הלוקה בתסמונת חשוכת המרפא.

בסקירה שלפניך מסבירה עורכת הדין אדרה רוט אודות תסמונת מוקוליפידוזיס 4, על השפעותיה והדרכים לאבחן נשאות של הגן הגורם לתסמונת הקשה לפני ובמהלך ההריון, בכדי למנוע לידת ילד חולה.

נדגיש כבר עתה כי בכל מקרה של לידת ילד או ילדה הלוקים בתסמונת, יש צורך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית, על מנת לבחון את נסיבות ההריון והבדיקות שעברה האם במהלכו.

הגורמים לתסמונת והשפעותיה הקשות

המחלה נגרמת בשל מוטציה בגן בשםMCOLN1 אשר נמצא על כרומוזום 19 ומקודד ליצירת אנזים בשם mucolipin-1.

המוטציות של גן זה גורמות לייצור לא תקין של אנזים זה או לחוסר יכולת לייצרו. כיום עדיין לא ברור לגמרי מהו תפקידו של אנזים זה, אך כנראה שהוא קשור להעברה של ליפידים מהליזוזום לאנדוזום.

כתוצאה מהפגיעה הגנטית הליפידים מצטברים בליזוזומים באופן שגורם בעיקר לפגיעה בקרנית העיניים ובמערכת העצבים המרכזית.

קיימות שתי צורות עיקריות של תסמונת מוקוליפידוזיס 4, טיפוסית ולא טיפוסית. הצורה הטיפוסית הינה הקשה יותר וגם השכיחה יותר, מאחר והיא פוגעת בכ-95% מהחולים.

צורה זו פוגעת קשות בהתפתחות המוטורית ובהתפתחות השכלית של מי שלוקה בה. כתוצאה מכך החולים בה סובלים מפיגור שכלי קשה ביותר, כך שהרמה השכלית המקסימלית אליה הם מגיעים בהמשך חייהם תואמת לרמה השכלית של בני שנה עד שנה וחצי בדרך כלל.

בנוסף, הם מתקשים לרכוש את יכולת הדיבור, לעבור משכיבה לישיבה, לעמוד באופן עצמאי, לאחוז חפצים ולכתוב. רובם מגיעים לבגרות, אך תוחלת החיים שלהם עלולה להיות קצרה מהממוצע.

אוכלוסיה בסיכון

תסמונת מוקוליפידוזיס 4 מופיעה בארץ בעיקר בקרב יהודים ממוצא אשכנזי. שכיחות הנשאות של תסמונת זו בקרב יהודים ממוצא אשכנזי בארץ הנה 1:100 ואילו שכיחות הופעת התסמונת בפועל הנה כ-1:40,000 לידות.

הבדיקה של שתי מוטציות שכיחות וייחודיות ליהודים אשכנזים מזהה מעל 95% מנשאי המחלה.

בדיקת הנשאות לתסמונת זו אצל בני הזוג ממוצא אשכנזי נכללת ברשימת ההמלצות לבדיקות סקר גנטי שמפרסם משרד הבריאות מעת לעת. בדיקה זו נכללת בסל הבריאות הממלכתי ועל כן ניתן לבצעה ללא תשלום.

עם זאת חשוב להבין שמדובר בתסמונת אוטוזומאלית רצסיבית. כלומר, דרושה נשאות כפולה של הגן הפגום שאחראי להיווצרות תסמונת זו, אצל שני ההורים, לצורך לידת ילד שלוקה בתסמונת.

במקרה של נשאות כפולה יש סיכון של 50% ללידת ילד שרק נושא את הגן הפגום, ו-25% ללידת ילד שלוקה במחלה בפועל. במידה והנשאות של הגן הפגום מופיעה רק אצל אחד מההורים, אין חשש ללידת ילד שלוקה בתסמונת זו.

האחריות לאבחון תסמונת Mucolipidososis IV

בכל מקרה שנולד צאצא הלוקה בתסמונת, מבלי שההורים ידעו על כך במהלך ההריון והחליטו להמשיך בהריון בכל מקרה ולמרות אזהרות הרופאים, ניתן יהיה ככל הנראה לבסס תביעה בעילת רשלנות רפואית, בשל האחריות המוטלת על כתפי הרופאים לאבחן את התסמונת לפני ובמהלך ההריון.

הבדיקה הבסיסית לאבחון התסמונת מתבצעת על ידי בדיקת דם שניטלת מבני הזוג. מכיוון שכאמור דרושה נשאות כפולה של הגן הפגום לצורך לידת ילד שלוקה בתסמונת, יש לבדוק בתחילה רק את אחד מבני הזוג.

במידה והוא נמצא בעל גן תקין אין צורך לבדוק את בן הזוג השני. רק במידה ובן הזוג הראשון נמצא כבעל גן פגום, יש מקום לבדוק גם את בן הזוג השני, כדי לראות האם גם הוא נושא את הגן הפגום.

במידה והתגלה שגם בן הזוג השני נושא את הגן הפגום, כך ששני בני הזוג הנם נשאים של הגן הפגום, יש לבחור בדרך הפעולה המתאימה, לפי השלב בו נעשו בדיקות האבחון.

במידה והתגלה ששני בני הזוג הנם נשאים של הגן הפגום לפני הכניסה להריון, על בני הזוג לגשת וקבל ייעוץ גנטי ולשקול לעבור אבחון לפני הליך השרשה PGD במסגרתו תתבצע הפריה חוץ גופית של עובר ללא גן פגום ולאחר מכן יוחזר העובר לרחמה של האם וכך ניתן יהיה למנוע לידת ילד או ילדה החולים בתסמונת מוקוליפידוזיס 4.

במידה והתגלה ששני בני הזוג הנם נשאים של הגן הפגום רק במהלך ההריון, או במידה והתקבלו ממצאים בעיתיים בבדיקות הגנטיות שנערכו במהלך ההריון, יש לבצע את הבדיקה הגנטית גם בעובר עצמו, על מנת לברר האם הוא אכן לוקה במחלה וזאת באמצעות בדיקת מי שפיר או בדיקת סיסי שליה.

בכל מקרה, האחריות להפנות את ההורים לבדיקות לפני ההריון ובהמשך לבדיקות העובר בזמן ההריון, מוטלת על רופא המשפחה בקופת החולים (בשלב הטרום הריוני) ועל הרופא שאחראי על מעקב ההריון של האם במהלך ההריון.

אי הפניה לביצוע בדיקות נדרשות או פענוח לקוי של תוצאות הבדיקות, בכל מקרה של לידת צאצא הלוקה בתסמונת מוקוליפידוזיס 4, יהוו עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית.

מה עושים במקרה של לידת ילד/ה חולה?

כפי שציינו, בכל מקרה של לידת ילד או ילדה הלוקה בתסמונת הקשה וחשוכת המרפא, קיים צורך לבחון בעיניים מקצועיות את התיק הרפואי של ההורים מהשלב שלפני ההריון, דרך מעקב ההריון והבדיקות שנעשו לאם ולעובר ועד ההמלצות של הרופא שליווה את התהליך.

במידת הצורך, ישלח התיק הרפואי לעיונו של מומחה רפואי על מנת שיחווה את דעתו המקצועית, על מנת להעריך האם אכן קיימת אפשרות להגיש תביעת פיצויים בעילת רשלנות רפואית.

לעורכת הדין אדרה רוט ניסיון של למעלה מ-19 שנים בייצוג נפגעי רשלנות רפואית ובמשרדה כמה עשרות תיקי תביעה שהוגשו בשל רשלנות רפואית במתן ייעוץ גנטי ולידת ילדים הלוקים בתסמונת קשות.

ניתן לפנות לשיחה אישית עם עוה"ד רוט, במסגרתה תקבל/י תשובות לכל שאלה המטרידה אותך.

לחצו כאן לקבלת ייעוץ משפטי אישי

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (7)

5 stars - based on 7 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

יישוב תביעות רשלנות רפ...

עורכת הדין אדרה רוט דנה בהליך אין אשם כדרך אפשרית לפתרון ויישוב תביעות רשלנות רפואית בישראל...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

תסמונת קוסטף ומקרי רשל...

עורכת הדין אדרה רוט מסבירה על הצורך לאבחן נשאות לתסמונת קוסטף לפני ובמהלך ההריון ועל מקרים של רשל...

קרא עוד

26 בדצמבר 2024

תגמולי ביטוח סיעודי לי...

הורים רבים אינם מודעים לזכותם לקבלת תגמולי ביטוח סיעודי מקופת החולים של הילד/ה, לאחר שאובחנ/ה על ...

קרא עוד

26 בדצמבר 2024

תביעת ביטוח סיעודי עבו...

עורכת הדין אדרה רוט מובילה בייצוג הורים לילדים בתביעות ביטוח סיעודי מול חברות הביטוח המבטחות את 4...

קרא עוד

03 בינואר 2025

איך אפשר לקבל החלטות ב...

איך אפשר לקבל החלטות חשובות במהלך ההריון אם לא מכירים את כל העובדות? כנראה שזה בלתי אפשרי ולכן חש...

קרא עוד

07 בינואר 2025

תנאי הביטוח הסיעודי הק...

ב-1 לינואר 2025 נכנסה לתוקף רפורמה נוספת, ששינתה את תנאי הביטוח הסיעודי הקבוצתי של כלל המבוטחים ד...

קרא עוד

09 בינואר 2025

פגיעה בגן SCN1A חשוב ל...

פגיעה מזערית בגן SCN1A עלולה להוביל לאפילפסיה ואוטיזם, ונחשבת לאחת הפגיעות הגנטיות הנפוצות. את הר...

קרא עוד

09 בינואר 2025

חסר או תוספת באחד ממאו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי ניתן לאבחן חסר או תוספת באחד מתוך מאות גנים, כאשר במצב כזה חובת הרופא ליי...

קרא עוד

12 בינואר 2025

אבחון פגיעה בגן SHANK3...

מחקרים הוכיחו כי 2-3 מכל 100 ילדים שאובחנו עם אוטיזם לוקים בפגיעה מהותית בגן SHANK3 הממוקם על גבי...

קרא עוד

12 בינואר 2025

20 גנים הכי נפוצים בהת...

המחקר הגדול והמקיף שנערך אי פעם, בדק והשווה נתונים של מעל 35000 בדיקות אקסום, ובודד את 20 הגנים &...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה