עורך דין עופר סולר רשלנות רפואית
שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 072-334-0001

טיפול משפטי מקיף ברשלנות רפואית בהריון

עו"ד עופר סולר, בעל הכשרה פרה-רפואית וניסיון רב שנים בייצוג תובעים (בלבד) במקרים של סיבוכים לאורך חודשי ההריון

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד עופר סולר מומחה ברשלנות רפואית

טיפול משפטי ברשלנות בהריון

עו"ד עופר סולר, בעל ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי סיבוכים בהריון

פנה/י לתיאום פגישה >>

הילד/ה שלך אובחנ/ה עם עיכוב התפתחותי?

מחבר: 20/12/2020 10:52

עיכוב התפתחותי הוא מצב רפואי שיכול להיות לעיתים סמוי מן העין, במיוחד עבור הורים צעירים וחסרי ניסיון. העיכוב נמדד ביחס להשגת אבני דרך התפתחותיות בתחומים שונים ולפי מדדים רפואיים מוכרים.

הלכה למעשה, אחד מכל עשרה ילדים בישראל לא עומד בטווח הנורמלי של אבני ההתפתחות שהוגדרו מבחינה רפואית. ילדים אלו יוגדרו כילדים עם חשש לעיכוב התפתחותי וייערך להם בירור מקיף לגבי המקור האפשרי להפרעה ההתפתחותית.

יש חשיבות קריטית לאיתור העיכוב בהתפתחות בשלב מוקדם וככל שהגילוי מוקדם יותר, כך האפשרות לטפל ולסייע לילד משמעותית יותר. מעבר לכך, העובדות מראות כי ישנם גם מקרים לא מטעים שבהם הפרעות ההתפתחות הנן בעלות רקע גנטי-רפואי, כזה שניתן היה לאבחן עוד במהלך חודשי ההריון הראשונים, באמצעות בדיקות גנטיות של העובר ובמסגרת בדיקת מי השפיר.

בסקירה שלפניך מסביר עורך הדין עופר סולר סימנים ראשונים לעיכוב התפתחותי אצל הילד או הילדה, כמו גם את הליך האבחון של הילד/ה בסביבות גיל 2-3.

מעבר לכך, נביא דוגמאות והסברים למקרים שבהם היה צורך לאבחן בעיה גנטית מוכרת הגורמת לעיכוב התפתחותי, עוד במהלך ההריון, שאז ניתן היה ליידע את ההורים מבעוד מועד לגבי הסיכונים הכרוכים בהמשך ההריון ולידת תינוק/ת עם פגם גנטי כאמור.

בכל מקרה של אבחון ילדה או ילד עם עיכוב התפתחותי, יש צורך לפנות עם הילד/ה לביצוע בדיקות גנטיות, במטרה לבדוק האם ניתן לזהות בבדיקות רקע גנטי מוכר, שעלול להיות הגורם לעיכוב זה.

במקרים שבהם אכן יאובחן רקע גנטי מומלץ לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין לצורך בדיקת האפשרות להגיש תביעת רשלנות רפואית.

מהו עיכוב התפתחותי?

כל ילד מתפתח קצת אחרת, והקצב האישי מושפע מגורמים גנטיים וסביבתיים. לא נדיר לראות שאחים, שגדלו בסביבה דומה וחולקים גנים משותפים, מתפתחים בקצב שונה.

זו הסיבה שהבחינה הרפואית של התפתחות התינוק והילד נעשית מתוך הבנה שקיים טווח רחב של מה שנחשב "תקין". ההתפתחות תיבחן בהתאם לגיל, ותוך בחינת ארבעה תחומים עיקריים:

  • שפה
  • מוטוריקה גסה
  • מוטוריקה עדינה
  • התחום הרגשי-חברתי

עיכוב התפתחותי הוא מצב בו התינוק או הילד אינם נמצאים בטווח התקין של הפעולות הנדרשות מהם בתחום אחד או יותר.

העיכוב יכול להתבטא בהתפתחות איטית, בהתפתחות שנעצרת או ברגרסיה, שהיא מצב בו ילד שכבר השיג אבני דרך התפתחותיות מפסיק לבצע אותן.

חלוקת העיכובים ההתפתחותיים לפי סוג הפגיעה

הסיבות לעיכוב התפתחותי מגוונות מאוד, אך ניתן לחלק אותן לשתי קבוצות עיקריות:

  • הפרעות התפתחותיות על רקע פגיעה במערכת העצבים: הפגיעה יכולה להיות פגיעה אנטומית או תפקודית. הסיבות לפגיעה כזאת יכולות להיות מחלות גנטיות, זיהומים תוך רחמיים במהלך ההריון, מחלה או טראומה של האם בזמן ההריון, פגות קיצונית או לידה טראומטית.
  • הפרעות התפתחותיות שלא על רקע פגיעה במערכת העצבים: לקבוצה זו נכנסות הפגיעות הקלות יותר, כמו קושי בדיבור, קושי במוטוריקה עדינה או קושי להתקדם מזחילה לעמידה.

זיהוי ואבחון: מטיפת חלב ועד המכון להתפתחות הילד

ילדי ישראל אמורים להימצא עד גיל 6 במעקב של אחות טיפת חלב. הביקורים בטיפת חלב מוגדרים כרפואה מונעת ונועדו לזהות מצבים בהם ההתפתחות שלך ילדך נמצאת מחוץ לטווח התקין.

אחיות טיפת חלב הוכשרו לצורך בחינת השלבים ההתפתחותיים ובכל ביקור הן יבחנו בנפרד את התפתחות ילדך בכל אחד מהתחומים. הילד מסרב לשתף פעולה? זה בהחלט תקין, וקורה משום שילדים רבים אינם מרגישים בנוח מחוץ לסביבה המוכרת להם.

במקרה כזה הבירור לגבי העיכוב התפתחותי יעשה על ידי שיחה עם ההורה ובירור לגבי התנהגות הילד בבית. חשוב לדעת שאפשר לנסות ולהראות לאחות סרטון של הילד מבצע פעולות שונות בסביבה הביתית שלו.

אם אחות טיפת חלב תזהה שילדך לא משיג את אבני הדרך ההתפתחותיות, היא תפנה אתכם לבירור באחד מהמכונים להתפתחות הילד, לפי קופת החולים שלך. ניתן לפנות גם אל רופא הילדים לבירור קצב ההתפתחות של ילדכם, וגם הוא יפנה במידת הצורך לבירור רחב יותר במכון להתפתחות הילד.

למה חשוב לשים לב כשבוחנים את התנהגות הילד?

דפוסי פעולה מסוימים של ילדך מצריכים תשומת לב מיוחדת, במחשבה על עיכוב התפתחותי אפשרי.

רגרסיה בהתפתחות: התהליך הטבעי הוא התפתחות רציפה, כאשר ההתפתחות והגדילה יכולים להיות מושהים בתקופות מסוימות של סטרס או חולי. אם ילדכם כבר ביצע פועלה כמו עמידה, ולפתע שמתם לב שהוא נמנע מלעשות את אותה הפעולה, מומלץ לפנות לבירור. כך גם במצב בו ילדכם כבר הושיט יד לעבר חפצים למשל ושמתם לב שהוא לא עושה זאת יותר.

היעדר תקשורת: הציפייה מתינוקות היא להיות בתקשורת מסוימת עם סביבתם החל מגיל 3 חודשים. נורות אדומות צריכות להידלק בהקשר זה אם התינוק לא מגלה עניין בחפצים שאתם מזיזים מולו, או לא יוצר קשר עין כשמתקרבים אליו.

שימוש מוגבר בצד מסוים של הגוף: פעולות התינוק אמורות להיות סימטריות, ואם לאורך זמן תינוק מבצע פעולה רק לכיוון צד אחד (התהפכות, זחילה, קימה לעמידה וכדומה), כדאי להפנות תשומת לב של צוות רפואי לכך.

מדדי הערכה מרכזיים להתפתחות

הבחינה המרכזית של התפתחות ילדכם היא לפי השגת אבני הדרך ההתפתחותיות בכל אחד מהתחומים הנבחנים. בנוסף, קיימים מדדים מובנים להערכת עיכובים התפתחותיים בתחומים ספציפיים ובהם למשל:

בדיקת סקר לאוטיזם

הבדיקה נעשית לילדים בגיל 24-18 חודשים, ונקראת "Modified Checklist for Autism in Toddlers – revised". הבדיקה מבוססת על שאלון להורים בנוגע להתנהגויות טיפוסיות שעלולות לנבא אוטיזם. אם נמצא שלילד יש 3 התנהגויות שעלולות לנבא אוטיזם, הוא יופנה להמשך בירור מעמיק יותר.

בדיקת סקר לשפה: השפה בשנים המוקדמות נמצאת בקורלציה לקוגניציה. הדגש בבחינת השפה בסקר הוא על האופן בו הילד מבטא את השפה, ועל האופן בו הוא מזהה ומבין את הנאמר לו.

האבחון במכון להתפתחות הילד: שלב אחרי שלב

תהליך האבחון הוא תהליך רב-שלבי שמשתנה בהתאם לגיל הילד, לסיבת הפנייה ולסוג העיכוב ההתפתחותי שאותו מבקשים לברר.

השלב הראשון בפנייה למכון הוא מילוי שאלונים מקיפים בנושא התפתחות ילדכם. תתבקשו למלא את השאלונים בעצמכם, ושאלון נוסף ימולא על ידי הגננת של הילד או אדם אחר המטפל בו.

המטרה היא לקבל נקודת מבט רחבה על ילדכם, כיוון שיתכן שבהקשרים שונים ילדכם מתנהג באופן שונה. כתלות בסיבת ההפניה למכון, יתכן שתתבקשו למלא שאלונים נוספים, כמו שאלון לבחינת הפרעות קשב וריכוז.

השלב השני הוא ביצוע האבחון במכון על ידי רופא ילדים מומחה בהתפתחות הילד ועל ידי גורמים המקצוע הרלוונטיים.

אם החשש הוא לעיכוב התפתחותי בתחום השפתי, תיפגשו במכון להתפתחות הילד עם קלינאית תקשורת, אם הקושי הוא במוטוריקה תיפגשו עם פיזיותרפיסטית וכדומה.

במקרים רבים יהיה צורך לערוך אבחון מקיף, שיכלול הערכה של כל הצירים ההתפתחותיים: מוטוריקה עדינה וגסה, שפה והציר הרגשי חברתי.

בשלב השלישי יאספו כל הממצאים של אנשי המקצוע ובניצוחו של הרופא המומחה להתפתחות הילד תגובש אבחנה לגבי קיומו של עיכוב התפתחותי וסוג העיכוב. בשלב זה יוחלט על תוכנית להמשך הטיפול.

התוכנית יכולה לכלול מעקב בלבד, או חיזוק של ילדכם בתחומים ספציפיים.

נציין גם שבמהלך האבחון יתכן שתתבקשו לערוך לילדכם בדיקות שמיעה וראייה, על מנת לבחון האם הפרעה בחושים יכולה להסביר את העיכוב בהתפתחות, שכן מקרים כאלה בהחלט נפוצים.

התמודדות משולבת

הטיפול יכול להיות משולב על מנת לטפל בעיכובים התפתחותיים במספר צירים, או טיפול ממוקד בציר בודד.

עיכוב בהתפתחות המוטוריקה הגסה: הטיפול העיקרי הוא בפיזיותרפיה התפתחותית, שעוסקת בשטף התנועה וחופש התנועה של ילדים. הפיזיותרפיה נועדה לתת לילד כלים ואסטרטגיות שיוכלו לשפר את תפקודו.

עיכוב בהתפתחות המוטוריקה העדינה: הטיפול נועד לחזק את פעולת השרירים העדינים בכף היד והוא נעשה לרוב באמצעות ריפוי בעיסוק. התרגילים בטיפול יחזקו את התיאום בין שתי הידיים, את המיומנויות העדינות של היד ואת היכולת לווסת את הפעלת הכוח בידיים.

עיכוב בהתפתחות השפה: התפתחות השפה היא תהליך מורכב, שתלוי גם בסביבתו של הילד. למשל, נמצא שילדים שנמצאים רק עם מטפלת ולא חשופים לאנשים רבים, מפתחים את השפה בשלב מעט מאוחר יותר. כאשר יש חשד לעיכוב בהתפתחות, הטיפול יהיה באמצאות ריפוי בדיבור של קלינאית תקשורת. הטיפול יעשה לרוב במפגשים קבועים, ובנוסף יונחו ההורים כדי לתרגל את הנושא גם בבית.

עיכובים בהתפתחות הרגשית-חברתית: עיכובים אלו מזוהים בגיל מאוחר יותר (סביב גיל 4), כאשר נצפות התנהגויות חברתיות שאינן תואמות גיל. הטיפול הרגשי הוא מגוון ויכול להיעשות בין היתר באמצעות מפגשי הדרכת הורים וניתוח התנהגותי של הילד.

עיכוב התנהגותי הוא תופעה נפוצה יחסית ומרבית הילדים "ידביקו את הפער". עם זאת, חשוב להיות עם יד על הדופק ולזהות את המצבים הללו בשלב מוקדם, על מנת שההתערבות הטיפולית תהיה יעילה יותר.

הילד אובחן עם עיכוב התפתחותי? צריך לבדוק רקע גנטי

אבחון גנטי לילד או ילדה שאובחנו עם הפרעה התפתחותית חשוב משתי סיבות עיקריות. הראשונה, במקרה שהבדיקות הגנטיות אכן יוכחו כי קיים פגם גנטי מוכר, ניתן יהיה לתכנן בהתאם את ההריון הבא, שאז ניתן יהיה למנוע מראש הריון עם עובר הנושא את הגן הבעייתי.

הסיבה שניה הנה שישנם מוטציות גנטיות רבות המוכרות לרפואה, שאותן ניתן לאבחן במהלך מעקב ההריון של האם ובאמצעות בדיקות גנטיות כמו צ'יפ גנטי / אקסום, הנערכות במסגרת בדיקת מי השפיר השגרתית.

אם יתברר כי הילד או הילדה שלך נושא מוטציה גנטית מסויימת שמובילה לבעיות התפחתות מוכרות ובכלל זאת גם אוטיזם, והרופא שליווה את מעקב ההריון לא ידע את ההורים לגבי האפשרויות לערוך בדיקות גנטיות לעובר, עוד בתחילת ההריון, הרי שניתן יהיה לבסס עילה להגשת תביעת פיצויים בשל רשלנות רפואית במעקב ההריון.

אם הילד/ה שלך אובחנ/ה עם עיכוב התפתחותי חשוב להקדים ולפנות לבדיקה גנטית כאמור, באמצעות הפניה מקופת החולים. באותם מקרים שיתגלה רקע גנטי-רפואי חשוב לפנות ולהתייעץ עם עורך דין המתמחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית ולבדוק את נסיבות מעקב ההריון של האם בצורה קפדנית.

משרד סולר קפלינסקי מייצג הורים במספר רב של תביעות דומות על רקע גנטי ועורכי הדין במשרד עומדים לרשותך בכל שאלה ולצורך קבלת ייעוץ משפטי אישי.

עורכי הדין שלנו עונים לשאלות

כאמור, לאורך השנים טיפלנו במספר רב של תביעות פיצויים שהוגשו בעילת רשלנות רפואית, בשל טעויות באבחון פגמים גנטיים שאותם ניתן וצריך היה לאבחן במהלך מעקב ההריון של האם או לכל הפחות ליידע את ההורים לעתיד לגבי האפשרות לעבור בדיקות גנטיות מתאימות, שעשויות היו לאבחן פגמים גנטיים שעלולים לגרום לעיכוב התפתחותי.

לפניכם שאלות, בעילום שם, כפי שנשאלו על ידי הורים מודאגים שפנו אלינו לבדיקת התכנות להגשת תביעת רשלנות רפואית במקרים של אבחון ילד/ה עם עיכוב התפתחותי.

הבן שלי אובחן עם עיכוב התפתחותי ובבדיקת צ'יפ גנטי התברר שיש לו חסר במקטע של גן שידוע שגורם בעיות נוירולוגיות. מה עושים?

ההתפתחויות בתחום הגנטיקה בשנים האחרונות מאפשרות לרופאים להבין טוב יותר את הסיבות לעיכוב התפתחותי.

אם מתברר כי יש לילד מוטציה גנטית אשר קשורה לעיכוב התפתחותי הרי שבמקרים רבים ניתן לגלות את המוטציה בזמן ההיריון באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי או אקסום המבוצעת במי השפיר ולעיתים אף בבדיקת NIPT המבוצעת בבדיקת דם של האם ההרה.

כדי לבחון אם היתה חובה על הצוות הרפואי להמליץ על הבדיקה שיכלה לאתר את המוטציה הגנטית בהריון או להסביר לאישה על האפשרות לבצע אותה בהריון יש צורך לבחון את התיעוד הרפואי המלא מלפני ההיריון, מההיריון עצמו ומהלידה.

חשוב לציין כי בניגוד למה שרבים חושבים בדיקת מי שפיר אינה מיועדת רק לנשים בהריון מעל גיל 35 שנה או כאשר בדיקות כמו חלבון עוברי אינן תקינות, למעשה כל אישה בכל גיל ובכל מצב בריאותי אשר רוצה לקבל תשובות ברורות וודאיות לגבי מצבו הגנטי של העובר יכולה לעבור בדיקת מי שפיר בהריון כאשר בחלק מהמקרים הבדיקה תהיה כרוכה בתשלום.

בכל מקרה של הולדת ילד עם עיכוב התפתחותי אשר יש לו מקור גנטי מומלץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית להערכת הטיפול הרפואי בהריון ובחינת המקרה.

הילד שלנו אובחן עם עיכוב התפתחותי על רקע גנטי רגע לפני גיל שנתיים ולא ידענו על שום בעיה בהריון. האם יש טעם לפנות עכשיו לעורך דין או שכדאי להמתין לגיל בוגר יותר?

כאשר מתברר כי לילד יש עיכוב התפתחותי על רקע גנטי מומלץ לפנות אל עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית בהקדם, נסביר להלן מדוע.

תביעות רשלנות רפואית בעילה של הולדה בעוולה כלומר התרשלות במעקב ההיריון אשר הביאה לכך שלהורים לא ניתן מידע על האפשרות שייוולד להם ילד עם נכות מתיישנות עם הגיע הילד לגיל 7 שנים.

לכאורה מדובר בזמן רב אולם כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית מבוססת יש צורך בהכנות רבות הדורשות פרק זמן ארוך. הכנת התביעה דורשת איסוף מקיף של התיעוד הרפואי, איתור מומחים רפואיים מתאימים ופניה אליהם ולאחר מכן קבלת חוות דעת רפואיות ובחינתן המדוקדקת.

בקרב ילדים צעירים מתחת לגיל 6 שנים קשה להעריך את מידת העיכוב ההתפתחותי ולעיתים אכן יש צורך להמתין עד גיל 5-6 שנים כדי לבצע הערכה נוירו-פסיכולוגית מלאה ומדויקת ורק אז ניתן להגיש את התביעה.

למרות זאת גם טרם קבלת חוות דעת רפואיות ופסיכולוגיות בדבר מידת העיכוב ההתפתחותי רצוי להתחיל בהכנת הרקע לתביעה הכוללת כאמור את איסוף התיעוד וקבלת חוות דעת בנושא הרשלנות מהמומחים הרפואיים הרלבנטיים. חוות הדעת בנושא הרשלנות לרוב אינן תלויות בגיל הילד ובהתפתחותו.

הורים לא מעטים לילדים עם עיכוב התפתחותי נמנעים מלגשת לקבלת יעוץ משפטי בנושא תביעת רשלנות רפואית גם כאשר הם מניחים או חושדים כי הייתה התרשלות במעקב ההריון. הסיבות לכך נעוצות לעיתים פשוט בחוסר זמן ועומס רב המוטל על ההורים בטיפולים שיקומים לילדים, לעיתים ההורים מקווים כי המצב ישתפר בעתיד והתביעה תתייתר.

בסופו של דבר פניה מוקדמת לעורך דין מנוסה במקרים של ילד בעל עיכוב התפתחותי היא הדבר הנכון לעשות. כך ניתן לבצע בדיקה מסודרת, יסודית, מעמיקה וראויה של המקרה, לבסס במקרים המתאים תביעת רשלנות רפואית מלאה הנסמכת על חוות דעת רפואיות שלמות ולא להגיש תביעה חפוזה ברגע האחרון ללא חוות דעת רפואיות.

עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית יוכל גם להמליץ בחלק מהמקרים להורים אילו מסמכים יש לאתר ולשמור ובכך להקל בהמשך על ביסוס התביעה.

לאחר הריון ראשון תקין ולידה רגילה נולד לנו ילד שיש לו תסמונת חסר P5 (קרי דו שה) אשר קרויה גם תסמונת יללת החתול ויש לו בגללה עיכוב התפתחותי. נדהמתי לשמוע שאפשר היה לאבחן את הבעיה הגנטית של הילד בבדיקת דם פשוטה שהיו יכולים לבצע לי, רק שאף אחד לא אמר מילה בנושא בזמן ההריון! מה דעתכם?

בדיקת NIPT - Non Invasive Prenatal Test הנה בדיקה אשר מסוגלת לבדוק בדם האם ההרה את ה–DNA של העובר אשר נכנס למחזור הדם של האם דרך השיליה.

המדובר בבדיקה אשר קיימת כבר מספר שנים ואשר מאפשרת אבחון של מגוון בעיות גנטיות בעובר הכוללות טריזומיות שונות כמו טריזומיה 21 תסמונת דאון וכן ליקויים גנטיים קטנים יותר (אך לא פחות חמורים מבחינת ההשלכות שלהם) כמו תסמונת חסר 5p או 5p minus המוכרת גם בשם Cri-du-chat (cat's cry) syndrome.

המדובר בתסמונת בה יש חסר במקטע של הזרוע הקצרה של כרומוזום 5 הגורמת בין היתר לעיכוב התפתחותי ברמות שונות.

בדיקת ה-NIPT אינה כלולה בסל הבריאות ואולם בכל מעקב הריון על הרופא המטפל להסביר לאישה ההרה על האפשרות לבצע אותה גם בתשלום. אם יתברר כי במעקב ההיריון לא קיבלת הסבר על הבדיקה יתכן וניתן יהיה לבסס תביעה בטענה של רשלנות במעקב ההריון אשר גרמה לכך שלא תקבלי את המידע המלא לגבי מצב העובר בהריון.

לחצו כאן לקבלת ייעוץ משפטי מהיר!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור

מיקומך באתר: רשלנות רפואית הריון מעקב רשלני עיכוב התפתחותי

חוות דעת מקצועית

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

מידע משפטי ועדכונים:

27 במרץ 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורך הדין עופר סולר, מבכירי עורכי הדין בישראל בתחום הרשלנות הפרואית עונה לשאלות נפוצות בנושא רשלנ...

קרא עוד

28 במרץ 2024

תביעות בשל ייעוץ גנטי ...

סכומי הפיצויים שנפסקים במקרים של רשלנות רפואית במסגרת הייעוץ הגנטי שניתן להורים לעתיד בשל לידת יל...

קרא עוד

28 במרץ 2024

עברת ניתוח קשירת חצוצר...

עברת ניתוח קשירת חצוצרות? הניתוח נכשל ונכנסת להריון לא רצוי? יתכן ומאד כי המדובר במקרה של רשלנות ...

קרא עוד

28 במרץ 2024

מגיע לך לקבל תשובות במ...

עורך דין עופר סולר: מעל 21 שנות ניסיון בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה. פני/ה להערכת סיכויי התבי...

קרא עוד

28 במרץ 2024

תביעות רשלנות רפואית ב...

בעיות וכשלים חמורים לאורך חודשי ההריון ובעיקר בזמן הלידה עלולים לגרום לשיתוק מוחין ולנזק בלתי הפי...

קרא עוד

28 במרץ 2024

שמירה לקויה ואובדן עוב...

בני זוג תבעו את בית החולים תל השומר בשל התרשלות בשמירה על עוברים מוקפאים בטיפולי IVF וזכו לפיצויי...

קרא עוד

28 במרץ 2024

הרופאים טעו בפענוח תוצ...

בדיקת השקיפות העורפית מסייעת לרופא המלווה את מעקב ההריון שלך להעריך את הסיכויים ללידת ילד/ה הלוקה...

קרא עוד

28 במרץ 2024

תסמונת ויליאמס והחובה ...

תסמונת האהבה הנה אחת מהתסמונות הגנטיות השכיחות ביותר ובכל מקרה, חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את המוטצי...

קרא עוד

03 באפריל 2024

רוט סולר תביעות ביטוח:...

עורך הדין עופר סולר שותף בפירמה רוט סולר - תביעות ביטוח, המתמחה בייצוג תובעות ותובעים בתביעות מול...

קרא עוד

03 באפריל 2024

על אודות עורך דין עופר...

לעורך הדין סולר ניסיון של למעלה מ-20 שנים בניהול תביעות רשלנות רפואית מורכבות...

קרא עוד

03 באפריל 2024

עופר סולר רשלנות רפואי...

עם למעלה מ-20 שנות ניסיון בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בישראל, עורך הדין עופר סולר עומד לרשותך! המש...

קרא עוד

פניה אישית ודיסקרטית

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24