סולר קפלינסקי רשלנות רפואית malpractice
שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 072-334-0001

טיפול משפטי מקיף ברשלנות רפואית בהריון

עו"ד עופר סולר, בעל הכשרה פרה-רפואית וניסיון רב שנים בייצוג תובעים (בלבד) במקרים של סיבוכים לאורך חודשי ההריון

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד עופר סולר מומחה ברשלנות רפואית

טיפול משפטי ברשלנות בהריון

עו"ד עופר סולר, בעל ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי סיבוכים בהריון

פנה/י לתיאום פגישה >>

אבחון תסמונת דאון בהריון ומקרי רשלנות רפואית

מחבר: 13/09/2020 08:05

תסמונת דאון זו ההפרעה הכרומוזומלית הנפוצה ביותר ויש לה השפעה משמעותית על הפוטנציאל המוחי והגופני של העובר.

הסיכוי ללדת עובר הלוקה בתסמונת דאון עולה ככל שהיולדת מבוגרת יותר וגבוה בפרט אצל נשים מעל גיל 40.

התסמונת נובעת מפגם בחלוקת הכרומוזומים במהלך ההריון. בין תסמיניה: תווי פנים, המזכירים מראה מונגולי, בעיות ראייה, פגמים מולדים בלב, סיכוי לסוכרת אוטואימונית, פיגור שכלי, בעיות בריאות מגוונות ותוחלת חיים קצרה.

כיום, האופן הבלבדי למניעת לידת תינוק הסובל מתסמונת דאון, הנו אבחון הלקות בשלבים מוקדמים של ההריון.

מחדלים, המונעים זאת, מובילים להולדה בעוולה של תינוק הלוקה בתסמונת ומהווים עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית. בסקירה שמפורטת שלפניך מסבירה עורכת הדין ארבל קפלינסקי אודות הדרכים לאבחון התסמונת לפני ובמהלך ההריון ועל חשיבותן הרבה של הבדיקות שיכולות למנוע לידת ילד/ה הלוקה בתסמונת.

המידע הגנטי שלנו מאורגן ב-46 'חבילות' קטנות שנקראות 'כרומוזומים', בתוכם מאוחסן ה-DNA ובו הוראות ההפעלה ליצירת כל תאי הגוף שלנו. בתינוקות עם תסמונת דאון (Down Syndrome), יש בדרך כלל עותק נוסף של אחד הכרומוזומים, כרומוזום 21, ולכן המצב גם נקרא טריזומיה 21.

הכרומוזום הנוסף נוצר מיד לאחר ההפרייה, בתחילת ההריון ומשנה את האופן שבו התאים והאיברים של התינוק מתפתחים. תסמונת דאון היא ההפרעה הכרומוזומלית המאובחנת הנפוצה ביותר ועל פי ההערכות היא משפיעה על אחד מתוך כ-700 תינוקות.

השפעותיה של התסמונת

למרות שתסמונת דאון משפיעה באופן שונה על כל אדם, יש מאפיינים משותפים נפוצים. בין מאפיינים אלה ניתן למצוא מנת משכל (IQ) נמוכה ועיכוב התפתחותי ברמה משתנה ממקרה למקרה.

מאפיינים נפוצים נוספים של אנשים עם תסמונת דאון כוללים:

  • מבנה פנים ייחודי, לרבות גשר אף שטוח
  • עיניים בצורה ייחודית, דמוית שקדים
  • צוואר קצר
  • אוזניים קטנות
  • ידיים ורגליים קטנות
  • קומה נמוכה
  • מומים לבביים מולדים
  • מומים בהיווצרות מערכת העיכול
  • הפרעות במערכת החיסון, אלה יכולות להגביר את הפגיעות לזיהומים וגם לסוגי סרטן מסוימים
  • דמנציה בגיל מוקדם יחסית

על אף שטיפולים מסויימים יכולים להקל על חלק מההסתמנויות, לתסמונת עצמה אין טיפול או מרפא.

גורמי סיכון מוכרים

על אף שהעולם הרפואי מבין כיצד התסמונת נגרמת, עדיין לא ניתן לחזות באופן מדוייק אילו הריונות ילקו בה. עם זאת, ידוע שיש מספר גורמים שיכולים להגביר את הסיכון להריון עם עובר הלוקה בתסמונת.

גורמי סיכון אלה כוללים:

גיל אם מבוגר: נמצא שככל שגיל האם עולה, כך גם עולה הסיכוי שהכרומוזומים שהיא תעניק לעובר יביאו להתפתחות תסמונת דאון. ככל הנראה, הדבר נכון במיוחד לאחר גיל 35. עם זאת, חשוב לדעת שגם נשים מתחת לגיל 35 יכולות להרות בהריון עם תסמונת דאון ושגם נשים מעל גיל 35 יכולות להרות בהריון ללא התסמונת.

נשאות לטרנסלוקציה גנטית לתסמונת דאון: הן אבות והן אמהות יכולים להעביר לעובר כרומוזום ובו מידע עודף מכרומוזום 21. זוהי צורה נדירה יחסית של התסמונת.

הריונות קודמים עם תסמונת דאון: הורים שהרו הריונות עם תסמונת דאון בעבר נמצאים ככל הנראה בסיכון מוגבר להתפתחות התסמונת גם בהריונות הבאים.

סימנים מוקדמים בבדיקות הריון

מכיוון שהתסמונת הנה הפרעה כרומוזומלית נפוצה יחסית, ומכיוון שהיא משפיעה על מערכות רבות בגופו של העובר, עולם הרפואה פיתח שיטות שונות לאתר אותה בשלבים מוקדמים יחסית של ההריון. כך, ההורים יכולים לקבל מידע שיאפשר להם לגבש החלטה מושכלת בנוגע להמשך ההריון, לאחר שקיבלו ייעוץ מקיף.

מערכת הבריאות הישראלית מאפשרת ואף ממליצה, לנשים בהריון בכל גיל לבצע בדיקות סקר לתסמונת דאון כבר בשליש הראשון להריון. בדיקות אלה יכולות להתריע על סיכון מוגבר להתפתחות של תסמונת דאון בהריון הנוכחי ולאפשר הפנייה של הנשים המתאימות לבדיקות מתקדמות ואבחנתיות יותר.

על פי משרד הבריאות, בדיקת הסקר המומלצת לנשים מורכבת מהרכיבים הבאים:

בדיקת שקיפות עורפית: בדיקה זו מתבצעת בין השבוע ה-10 ל-13 להריון באמצעות בדיקת אולטרסאונד פשוטה. בבדיקה זו מודדים את כמות הנוזל בעורף העובר. מחקרים מצאו קשר בין כמות מוגברת של נוזל בעובי העורף לבין הסיכון לתסמונת דאון.

בדיקת סקר ביוכימית בדם האם: חלק מבדיקות אלה הן חלבון עוברי, תבחין משולש או תבחין מרובע. בדיקות אלה מתבצעות באמצעות בדיקת דם פשוטה והן יכולות למדוד רמות של מספר חומרים שנמצאים בקשר לסיכון מוגבר לתסמונת דאון. את בדיקות דם אלה ניתן לבצע במספר מועדים במהלך ההריון ולמדוד בהן חומרים שונים.

לאחר מכן, הצוות הרפואי מזין בתוכנת מחשב את גיל האם, שבוע ההריון והתוצאות שהתקבלו בבדיקת הסקר. תוכנת המחשב מעריכה את הסיכון לתסמונת דאון.

על פי משרד הבריאות, בישראל, אם הסיכון המשולב עולה על 0.26% לתסמונת דאון, ההריון יוגדר כהריון בסיכון גבוה לתסמונת והאם תקבל ייעוץ בנוגע לבדיקות ההמשך ולאפשרויות שעומדות בפניה.

חשוב לדעת: תוצאה לא תקינה בבדיקות הסקר אינה בהכרח אומרת שהעובר לוקה בתסמונת דאון. למעשה, רוב ההריונות שנחשבים בסיכון אינם מאובחנים לבסוף בתסמונת דאון בבדיקות ההמשך. כמובן שהרופא המלווה את מעקב ההריון שלך יוכל להסביר לך על ההבדל בין סיכון גבוה בבדיקת סקר לבין אבחנה במסגרת הבדיקות האבחנתיות.

לעומת זאת, יתכן מצב שבדיקות הסקר לא יאתרו את כל ההריונות בסיכון גבוה לתסמונת דאון. בהתאם לסוג בדיקות הסקר, מוערך שהן יכולות לפספס 10-35% מהמקרים.

שלב נוסף שבו הצוות שמלווה את הריונך יוכל לאתר בו סימנים לתסמונת דאון הוא במסגרת סקירת המערכות השגרתית, שהנה למעשה בדיקת אולטרסאונד שמבוצעת בשגרה בין השבועות 19 ל-25 בהריון.

על פי איגוד הגנטיקאים הרפואיים בישראל והאיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה הסמנים הבאים בסקירת המערכות מחשידים לקיומה של תסמונת דאון:

  • קפל עורף מעובה
  • מעי היפר אקוגני
  • קיצור עצמות ארוכות
  • מוקד אקוגני בלב
  • ציסטה כורואידלית (במח)
  • הרחבה של אגני כליות
  • עורק טבורי יחיד

כל אחד מממצאים אלה הוא בעל רמת חשד שונה לתסמונת דאון ואיתור של אחד או יותר מסמנים אלה גם הוא לא מהווה אבחנה, אלא אמצעי שיכול לסייע לצוות הרפואי שמלווה להמליץ לך על בדיקות נוספות.

על פי משרד הבריאות, מידת הדיוק של בדיקת סקירת מערכות לאיתור סמנים לתסמונת דאון תלויה במיומנות הרופא שמבצע את הבדיקה, כמו גם בציוד שבאמצעותו מתבצעת הבדיקה.

אבחון תסמונת דאון

אם בדיקות הסקר יעידו על סיכון מוגבר לתסמונת דאון סביר שיוצע לך לבצע בדיקה אבחנתית לאבחון או לשלילה של תסמונת דאון, כגון דיקור מי שפיר או דגימת סיסי שליה.

מטרת בדיקת הסקר הנה למעשה לצמצם את מספר הנשים שצריכות לבצע בדיקות אלה, שלהן גם סיכונים ולהציע אותן רק לנשים בסיכון גבוה.

כאמור, על אף שבדיקות הסקר כוללות מספר רכיבים שמשלימים אחד את השני ומסייעים לגלות רבים מההריונות בסיכון גבוה לתסמונת דאון הן אינן מושלמות. בהתאם לסוג בדיקות הסקר, קיים סיכוי לא מבוטל שבדיקות הסקר לא יצליחו לאתר הריון בסיכון גבוה לתסמונת דאון.

גם בשלב מתקדם יותר של מעקב ההריון, סקירת המערכות, יתכן שסמנים שמחשידים לקיומה של התסמונת לא יאותרו בבדיקה, זאת גם כתלות במיומנויות ובציוד הזמין במרפאת הרופא המבצע את הבדיקה.

לפני ההריון ובמהלכו הצוות הרפואי שילווה אותך יוכל להסביר לך על הסיכוי המשוער שהעובר ילקה בתסמונת ועל הבדיקות האפשרויות לאישוש או להפרכת החשד בהתאם לבדיקות קודמות שערכת, למצבך ולתפישת עולמך הייחודית.

נולד/ה ילד/ה עם תסמונת דאון? פני/ה לעורך דין!

בכל מקרה של לידת ילד או ילדה הלוקה בטריזומיה 21 ומבלי שהרופאים אבחנו את את התסמונת במהלך ההריון, חשוב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת לבחון את נסיבות מעקב ההריון ולנסות להבין היכן נפלה הטעות שגרמה לרופאים לפספס את האבחון הקריטי.

לצורך כך, עורך הדין יעתיק את מלוא התיעוד הרפואי מתוך תיקה הרפואי של האם וביחד עם מומחה רפואי, יבדקו לפרטים את ההמלצות של הרופא שליווה את מעקב ההריון ואת תוצאות הבדיקות שהאם עברה. ניסיון השנים מלמד כי במרבית המקרים של לידת ילד/ה עם תסמונת דאון ללא אבחון מוקדם, עוד במהלך ההריון, ניתן יהיה לבסס עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית.

הבאנו לדוגמא את הדיון בהליך ת.א 7482/05 פלוני ואח' נ' ד"ר רם כסיף ומכבי שירותי בריאות עסק במקרה של ביצוע מעקב הריון רשלני, במהלכו הוחמץ איתור התסמונת ונולד תינוק הלוקה בטריזומיה 21.

לטענת התובעים, הרופא התרשל בכך שהתעלם מתוצאות סקירת מערכות, אשר הצביעו על ממצאים מחשידים לקיום התסמונת והצריכו הפניה לדיקור מי שפיר, תוך המלצה מפורשת של הרופא, שביצע את הסקירה. חרף האמור לא הופנו ההורים לייעוץ גנטי או לדיקור מי שפיר.

נפסק, כי הרופא אכן התרשל בכך שלא שלח את האם לייעוץ גנטי; לא הפנה אותה לביצוע בדיקת אולטרסאונד מובהקת לגילוי התסמונת, שנדרשה מפאת גילה והפר את חובת הגילוי לגבי קיום בדיקה מקיפה לאיתור התסמונת.

במקביל, הטיל בית המשפט אחריות שילוחית על קופת החולים מכבי, בה הועסק הרופא וקבע אשם תורם בשיעור 30% של האם, ממנה היה מצופה להתעניין לגבי ביצוע ייעוץ גנטי ודיקור מי שפיר. בית המשפט פסק פיצויי עתק בסך מיליוני שקלים בשל רשלנות רפואית באבחון מוקדם של התסמונת.

עוד בנושא: אבחון מוקדם של טרנסלוקציות כרומוזומליות בהמלך ההריון

עורכי הדין שלנו עונים לשאלות שלכם

לאורך השנים טיפלנו בעשרות מקרי תביעה של בני משפחה שגילו כי נולד להם תינוק הלוקה בתסמונת דאון רק לאחר הלידה, מבלי שניתנה להם כל אינדיקציה לכך לאורך חודשי ההריון ובשל התרשלות חמורה של אנשי הצוות הרפואי שליוו את ההריון.

לפניך מספר תשובות לשאלות נפוצות, שעולות במקרים כאלה, ועשויות לעניין ולהסביר יותר על הסיטואציה המורכבת הניצבת בפני בני המשפחה במקרים דומים.

כל הבדיקות בהריון השני היו תקינות. בסוף ההריון נולדה ביתי עם תסמונת דאון. אחרי הלידה התברר לי שיש בדיקת דם שאפשר לעשות בהריון שמאבחנת תסמונת דאון שלא סיפרו לי עליה, האם זו רשלנות רפואית?

בשנים האחרונות קיימת בדיקת דם אשר מבוצעת לאם ההרה ומסוגלת לאתר בעיות גנטיות שונות בעובר ברמה גבוהה של ודאות ובין היתר תסמונת דאון (טריזומיה 21) בדיקה זו נקראת בדיקת NIPT.

יתרונה של הבדיקה הנה בכך שניתן לבצע אותה בשלב מוקדם של ההריון והיא אינה מסכנת כלל את העובר. באמצעות בדיקת ניפט ניתן לאבחן מגוון מוטציות גנטיות ובין השאר גם תסמונת דאון.

אם יתברר כי במהלך מעקב ההריון שלך הרופא לא נתן לך כל הסבר על האפשרות לבצע את בדיקת ה-NIPT (מוכרת גם בשמות המסחריים verify או וריפיי) על מנת לשלול תסמונת דאון בעובר יתכן וניתן יהיה לבסס תביעה בטענה של רשלנות רפואית.

כדי לברר אם סיכויי התביעה יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד ממעקב ההריון ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום הגניקולוגיה בסיוע עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.

בתום הריון ראשון, בגיל 26, נולד לנו בן עם תסמונת דאון. האם היה על הרופא להסביר לנו על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר או בדיקת דם לאיתור בעיות גנטיות בעובר למרות הגיל הצעיר שלי בהריון והעובדה שההריון היה תקין?

התשובה הנה חד משמעית כן.

תסמונת דאון הנה ליקוי גנטי אשר שכיחותו עולה אצל נשים הרות בגיל מבוגר אולם חד משמעית גם נשים צעירות עלולות להרות עם עוברים עם תסמונת דאון ועם בעיות גנטיות אחרות.

הדרכים אשר עומדות בפני נשים הרות לברר אם העובר סובל מבעיה גנטית הנן בדיקת מי שפיר וכן בדיקת דם לאם מסוג NIPT  (לכל אחת מבדיקות אלו יכולות שונות).

הרופא אשר מבצע את מעקב ההריון מחויב להסביר לכל אישה בכל גיל ובכל מצב על האפשרות לבצע את הבדיקות ועל היתרון שלהן על פני בדיקות אחרות הנותנות תשובה סטטיסטית באשר לסיכון לתסמונות גנטית בעבור בכלל ותסמונת דאון בפרט.

אם הרופא לא הזכיר כלל את האפשרות לבצע את בדיקת מי השפיר וכן בדיקת NIPT (הקרויה גם לעיתים verify) יתכן וניתן לבסס תביעה בעילה של רשלנות רפואית. במקרה המתואר בשאלתך מוטב לפנות בהקדם האפשרי לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית.

עד איזה גיל ניתן להגיש תביעה על הולדת ילד עם תסמונת דאון אם אנחנו סבורים שהיתה רשלנות רפואית?

תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון אשר הביאה ללידת ילד עם תסמונת דאון, מבלי שההורים היו מודעים לתסמונת אצל העובר בהריון יש להגיש לבית המשפט לפני שמלאו לילד 7 שנים.

תביעה כזו נקראת תביעה בעילה של הולדה בעוולה והתובעים הנם הוריו של הילד בעל תסמונת דאון.

חשוב להבין שהכנת תביעה בעילה של הולדה בעוולה הנה תהליך ארוך וממושך שלעיתים לוקח כחצי שנה ויותר שכן הוא דורש איסוף של התיעוד הרפואי, קבלת חוות דעת רפואיות של מומחים רפואיים והכנת התביעה. לכן רצוי לפנות אל עורך דין מנוסה לייעוץ והתחלת בירור בגיל מוקדם ולא סמוך לגיל 7 של הילד, על מנת שלא להתקל במחסום ההתיישנות שעלול לסקל את אפשרות התביעה.

מה זה תסמונת דאון עם מוזאיקה וכמה היא פוגעת בילד?

קיים מצב נדיר בו חלק מהתאים של הילד הנם עם כרומוזום 21 עודף ואילו חלק מהתאים רגילים ותקינים, מצב זה נקרא מוזאיקה או פסיפס גנטי Mosaicism for Trisomy 21 / Down Syndrome.

הרופאים יודעים כיום לבצע בדיקות אשר מעריכות את אחוז התאים הפגועים אל מול התאים התקינים בגופו של התינוק ויש התאמה בין אחוז התאים הפגועים לבין מידת הפגיעה והליקויים הצפויים אצל הילד.

לרוב ילדים עם מוזאיקה של תסמונת דאון סובלים מתופעות קלות יותר של עיכוב התפתחותי לעומת ילדים עם תסמונת דאון מלאה. בדיקת מי שפיר מסוגלת לאתר מצב זה של מוזאיקה של תסמונת דאון אולם בדיקת הדם אצל האם מסוג NIPT לא תמיד מסוגלת לאתר בעיה גנטית זו.

לחצו כאן לפניה וקבלת ייעוץ משפטי אישי!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (10)

5 stars - based on 10 reviews

קראו עוד

סגור

מיקומך באתר: רשלנות רפואית הריון תסמונת דאון

חוות דעת מקצועית

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

מידע משפטי ועדכונים:

16 באוגוסט 2020

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכת הדין ארבל קפלינסקי ועורך הדין עופר סולר עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית!

קרא עוד

20 בינואר 2023

תסמונת יעקובסון: מחיקה...

כגודל המחיקה של הזרוע הארוכה בכרומוזום 11 כך היקף ההסתמנות של תסמונת יעקובסון על הילד/ה! חשוב לדע...

קרא עוד

20 בינואר 2023

פגיעה במבנה של כרומוזו...

במקרה של אבחון פגיעה במבנה של כרומוזום 11 רק לאחר הלידה, צריך לבדוק מדוע הפגיעה לא אובחנה כבר בתח...

קרא עוד

23 בינואר 2023

הצ'אט בוט הראשון בעולם...

המדריך המקוון המקיף והעדכני בישראל, בצ'אט בוט [מסנג'ר / ווטסאפ] לשימוש חופשי! הנגשת הזכויות וההטב...

קרא עוד

24 בינואר 2023

תנאי שימוש צ'אט בוט

תנאי השימוש בצ'אט בוט המיועד להנגשת כל הזכויות המגיעות לילדים עם אוטיזם, הוריהם ובני המשפחה. עליך...

קרא עוד

03 באפריל 2023

בדיקת צ'יפ גנטי מאבחנת...

בדיקת הצ'יפ הגנטי CMA יכולה לאבחן מאות מוטציות שגורמות לתופעות של אוטיזם, עיכוב התפתחותי, אפילפסי...

קרא עוד

10 באפריל 2023

אבחון גנטי בהריון חשוב...

הגיע הזמן שכולנו נפנים ונכיר את העובדות: האבחון הגנטי במהלך ההריון חשוב לכל אשה, בכל הריון ללא יו...

קרא עוד

24 באפריל 2023

אבחון אוטיזם במכון להת...

הכירו מקרוב את הליך אבחון האוטיזם במסגרת המכון להתפתחות הילד, כיצד מתבצע האבחון, מי בודק את הילד....

קרא עוד

25 בספטמבר 2023

הגדרת תשוש נפש לעניין ...

חשוב לדעת כי רבים מהילדים על הספקטרום האוטיסטי זכאים לתגמולים מהביטוח הסיעודי בקופת החולים [או בי...

קרא עוד

06 בפברואר 2024

למה מגיע לילד.ה עם אוט...

רבים מההורים לילדים שאובחנו עם אוטי\ם אינם מודעים לזכות לתבוע ולקבל את תגמולי הביטוח הסיעודי, כמע...

קרא עוד

07 בפברואר 2024

חשוב להכיר: בדיקת צ'יפ...

עורך הדין עופר סולר מסביר על חשיבותה ויעילותה הרבה של בדיקת השבב הגנטי לאיתור מומים גנטיים בעובר...

קרא עוד

פניה אישית ודיסקרטית

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36