ЧўЧЧЁЧљ ЧЧЧџ ЧўЧЧЧЁ ЧЎЧЧњЧЁ ЧЁЧЧњЧЧЧЄ ЧЁЧЧЧђЧЧЄ
שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 072-334-0001

טיפול משפטי ברשלנות באבחון וטיפול בסרטן

עו"ד עופר סולר, בעל הכשרה פרה-רפואית וניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרים של טעויות באבחון וטיפול כושל בסרטן

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד עופר סולר מומחה ברשלנות רפואית

טיפול משפטי ברשלנות בסרטן

עו"ד עופר סולר, בעל ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי טעויות באבחון וטיפול כושל בסרטן

פנה/י לתיאום פגישה >>

מקרי רשלנות רפואית - אבחון סרטן הקיבה והטיפול במחלה

מחבר: 29/05/2013 14:49

סרטן הקיבה מוכר כיום כאחד מסוגי הסרטן הנפוצים בארץ (השמיני בשכיחותו). המחלה, אשר מדי שנה לוקים בה כ 650 חולים חדשים, מתאפיינת בשיעורי תמותה גבוהים.

ראשיתו של סרטן הקיבה בהתפתחות אדנוקרצינומה - גידול ממאיר של תאי אפיתל של בלוטות בשכבה הפנימית בקיבה. התאים, המתרבים במהירות, עשויים לעבור מוטציה בעת החלוקה - שינוי גנטי, המוביל להיווצרות גידול ממאיר.

לשיחה מיידית עם עורך דין חייג/י: 072-334-0001

סיווג המחלה הינו בהתאם לשלב התפשטותה, בשיטת TNM - חדירת הגידול לשכבות הדופן של הקיבה (T); התפשטות הגידול לאיברים סמוכים דוגמת מערכת הלימפה, המעי הדק, הלבלב והטחול (N)  והגעת הגידול לאיברים מרוחקים יותר - כבד, ריאות ועצמות, לאחר שחדר לכלי הדם (M).

ככלל ניתן לומר, שבשלושים השנים האחרונות חלה מגמת ירידה בשכיחות המחלה בארץ ובעולם, כאשר הסטטיסטיקה מלמדת כי הופעת המחלה בחלקה העליון של הקיבה מצויה במגמת עליה מסויימת ואילו הופעת הסרטן בחלק המרוחק של הקיבה הולכת ופוחתת.

רשלנות רפואית באבחון סרטן הקיבה

אבחון המחלה מהווה אבן דרך מהותית ומכריעה, המלמדת על חומרת המחלה, מידת התפשטותה בגוף והסיכויים לקבל טיפול אפקטיבי ולהרפא.

התחקות אחר עצם קיום המחלה והערכת מהלך התפתחותה משליכים על הבחירה בטיפול המיטבי עבור החולה. ככל שהאבחון יתרחש בשלב מוקדם, כן גוברים סיכויי ההחלמה מהמחלה ואופן הטיפול שייבחר יהיה פחות דרסטי עבור החולה.

רשלנות רפואית הנגרמת על ידי רופא המשפחה או אונקלוג מומחה בתחום ואשר מוצאת ביטויה בחוסר אבחון, אבחון מאוחר או שגוי של המחלה תעכב מתן טיפול נדרש במועד ותוביל להחמרה במצבו הרפואי של המטופל ולהתפשטות המחלה בגוף.

עילות מרכזיות להגשת תביעות רשלנות רפואית בנושא סרטן הקיבה:

חוסר אבחון גורמי סיכון להתפתחות סרטן הקיבה

היסטוריה רפואית של קיום המחלה במשפחת הנבדק - כבכל סוג אחר של סרטן, גם בהקשר סרטן הקיבה על הרופא להקפיד לקחת אנמנזה מקיפה ולהתחקות אחר קיום רקע  תורשתי של לקות במחלה במשפחתו הקרובה של המטופל.

רקע תורשתי של  סרטן המעי הגס במשפחת המטופל - עשוי להוות זרז להתפתחות גידולים ממאירים באיברי גוף אחרים דוגמת הקיבה, כאשר ידוע, כי שכיחות סרטן המעי הגס גבוהה יותר בקרב האוכלוסיה האשכנזית.

עבר רפואי אישי של המטופל - נוכח העובדה, שסרטן הקיבה מתאפיין בתופעה של חזרה, כאשר הוא שב ומתגלה בקיבה או באיבר אחר בגוף לאחר תקופת רגיעה, מוטלת על הרופא חובה מוגברת של שימת לב להיסטוריה הרפואית האישית וקיום מעקב מוקפד אחר מי שהחלים מהמחלה, מחשש להתפרצותה בשנית.

ארץ מוצא - סרטן הקיבה שכיח יותר באסיה, יפן ודרום אמריקה ומופיע פחות בעולם המערבי.

ירידה בחומציות הקיבה - ידועה אף היא כאחד מגורמי הסיכון להתפתחות סרטן הקיבה. תופעה זו הינה תוצר של מספר סיבות אפשריות: זיהום כרוני, הנגרם על ידי חיידקים בקיבה; ביצוע ניתוח קיבה, אשר גרם לפגיעה בתאים האחראים על ייצור החומצה וכן אנשים, שחל אצלם שיבוש במנגנון האחראי על הפרשת חומצת הקיבה, המתבטא בהפרשת כמויות קטנות של חומצה.

אורח חיים ומשטר תזונתי -  צריכת אלכוהול וסיגריות, השמנת יתר ותפריט, המתאפיין בצריכה מועטה של פירות וירקות וריבוי מאכלים מעושנים ומלוחים עשויים להגביר את הסיכון להתפתחות סרטן הקיבה.

קבוצה נוספת הנמצאת בסיכון לפתח את המחלה הם אנשים בעלי סוג דם A.

חוסר אבחון סימפטומים המאפיינים את סרטן הקיבה

על תסמיני המחלה השכיחים נמנים: בעיות בעיכול, צרבות, קשיים בבליעה, בחילות והקאות, תחושת התמלאות לאחר צריכת כמות קטנה של מזון, הופעת דימומים (בהקאה או בצואה), אנמיה, אובדן תיאבון וירידה במשקל וכן עייפות וחולשה כללית.

אבחון עצמי של סימפטומים אלה (אשר אינם מופיעים בהכרח במקרה של התפתחות גידול סרטני בקיבה) מצריך פניה לרופא לצורך היוועצות עמו. בהקשר זה עשויה להתעורר עילת רשלנות רפואית בגין שיוך התסמינים, אשר אינם מאפיינים את סרטן הקיבה באופן בלבדי, לזיהומים או לכיבים בקיבה, תוך השהיית הטיפול הנדרש לצורך ריפוי המחלה.

חוסר אבחון המחלה בדרכים המקובלות ברפואה המודרנית

נוכח העובדה כי משרד הבריאות אינו מנחה על ביצוע בדיקות סקר תקופתיות לאבחון סרטן הקיבה, האוכלוסיה, אשר מופנית לעריכת בירור רפואי בהקשר זה הינה מטופלים, אשר מתלוננים על מיחושים, מפתחים סימפטומים מחשידים או מצויים באחת מקבוצות הסיכון להתפתחות המחלה.

מרבית הבדיקות מבוצעות לאחר אבחון ראשוני של הגידול, בכדי לאמוד על היקפו ומידת התפשטותו. בדיקות מסויימות, המצריכות שהות לביצוע ופענוח, ישליכו בהכרח על קביעת סוג הטיפול, המתאים עבור החולה הפרטני.

קיראו בהרחבה על: סרקומה Sarcoma

בין הבדיקות שאותן מקובל לבצע לצורך אבחון סרטן הקיבה והתאמת טיפול:

אנדוסקופיה - בחינת חלל הקיבה באמצעות צינור אופטי, לאחר ריקון המעי בצום. הבדיקה, אשר מבוצעת תחת הרדמה מקומית, מאפשרת לקיחת ביופסיה לצורך בחינת ממאירותם של גידולים, הנחשדים כסרטניים וכן כריתת פוליפים טרום סרטניים.                          

בדיקות עזר - מבוצעות לאחר שאובחן גידול בקיבה, במטרה לעמוד על היקף התפשטותו. חשיבותן של בדיקות אלה הינה רבה, לצורך בחירה בשיטת הטיפול האופטימלית ותוך שקלול מצב רפואי כללי ורקע של מחלות כרוניות אחרות, אשר ישפיעו בלקיחת החלטה לגבי הטיפול המתאים בנסיבות המקרה.

בדיקות דם - מבוצעות במטרה להעריך את  מצבו הגופני הכללי של החולה ולצורך מעקב אחר סממנים הספציפיים לגידול.

בדיקות הדמיה - רנטגן ו CT של בית החזה, אולטרסאונד בטן ו CT רגיל וממוחשב (טומוגרפיה) של החזה, הבטן והאגן - מאפשרות מעקב אחר התפשטות המחלה לאיברים בגוף, המרוחקים מהקיבה.

פסקי דין בנושא רשלנות רפואית באבחון סרטן הקיבה Stomach Cancer

הבאנו מתוך המאגר המשפטי את הדיון וההחלטה בפסק דין ת.א (ירושלים) 7136/05 הלנה טוריאן נ' מכבי שירותי בריאות. זהו מקרה מעניין ומצער שבמסגרתו נדונו מספר סוגיות הקשורות בטענות התובעת לרשלנות רפואית בגין אבחון מאוחר של סרטן הקיבה.

לגרסת התובעת, הרופאים שטיפלו בה התרשלו באבחון המחלה משלב פנייתה הראשונית לרופא המשפחה ועד לגילוי המחלה, אותה ניתן היה לאבחן בשלב מוקדם יותר.

פסק דין זה דן בין השאר בשאלות הבאות: האם רופאי קופת החולים מכבי, בה מבוטחת התובעת, התרשלו בהתעלמותם מתלונות חוזרות של התובעת וחוסר שיפור במצבה הרפואי חרף נטילת תרופות; האם ניתן היה לאבחן את המחלה בשלב מוקדם לו היו תוצאות הביופסיה, שנלקחה במהלך בדיקת גסטרוסקופיה שביצעה התובעת, מובאות לידיעת הרופאים וכן הועלו שאלות בדבר מועד ביצוען של  בדיקות CT והליקובקטר, אשר התובעת טענה, כי נערכו לה באיחור ולא הובילו לבחינת אפשרות של קיום גידול סרטני בקיבתה.

טענתה העיקרית של התובעת היתה, כי הרופאים אימצו מלכתחילה קו חשיבה מוטעה לפיו, מיחושיה ותלונותיה הינם תוצר של כיב חוזר בקיבתה, בעקבות ניתוח שעברה כמה שנים קודם לכן לתיקון חור בקיבה. 

לאחר בחינת חוות דעת רפואיות, שהוגשו על ידי שני הצדדים, קבע בית המשפט, כי לא קיימת תשתית ראייתית לקיומה של עוולת רשלנות רפואית במקרה זה וכי הרופאים לא התרשלו באבחון מאוחר של המחלה.

סרטן הקיבה לא אובחן בזמן? פנה אל עורך דין!

בכל אותם מקרים שבהם המחלה לא אובחנה במועד הראוי מבחינה רפואית, ובמקרים שבהם ניתן לחולה טיפול שגוי ונגרמו נזקים חמורים, מומלץ להקדים ולפנות לקבלת יעוץ משפטי אישי, באמצעות עורך דין מיומן ומנוסה בתחום.

משרדו של עורך הדין עופר סולר טיפל ומטפל במאות תביעות דומות, בהן אנו מייצגים תובעים ובני משפחה בתביעות נזיקין גדולות כנגד בתי החולים, הרופאים ומשרד הבריאות. אם את, אתה או מי מבני המפחה נפגע בגלל התרשלות באבחונה של מחלת סרטן הקיבה - ניתן לפנות ולמשרדנו לקבלת יעוץ אישי ללא תשלום וללא כל התחייבות מצידך.

לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י: 072-334-0001

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור

מיקומך באתר: רשלנות רפואית סרטן סרטן הקיבה

חוות דעת מקצועית

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

מידע משפטי ועדכונים:

27 במרץ 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורך הדין עופר סולר, מבכירי עורכי הדין בישראל בתחום הרשלנות הפרואית עונה לשאלות נפוצות בנושא רשלנ...

קרא עוד

13 באוגוסט 2024

פגיעה במבנה של כרומוזו...

שינויים במבנה של כרומוזום X עלולים להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות מורכבות ביותר, ולכן חשוב לא...

קרא עוד

13 באוגוסט 2024

תסמונת הכפלת Xq28

הכירו מקרוב את התסמונת הנגרמת בשל הכפלת Xq28, הסימפטומים והסיבות לתסמונת כמו גם הדרך לאבחון מוקדם...

קרא עוד

15 באוגוסט 2024

מוטציות גנטיות דה נובו...

האם ידעת כי ישנן עשרות מוטציות גנטיות דה נובו [חדשות] שעלולות לגרום למומי לב מורכבים וניתן לאבחן ...

קרא עוד

10 בספטמבר 2024

אילו תסמונות ומומים גנ...

מדוע כל כך חשוב לעשות בדיקת צ'יפ גנטי? הכירו את התסמונות, המומים והפגמים הגנטיים שניתן לאבחן באמצ...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

אבחון מוטציות גנטיות ש...

חלק ניכר מהתופעות שגורמות לפרכוסים ואפילפסיה בילדים נובע מרקע גנטי, בחלקו תורשתי ובחלקו כזה הנגרם...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

אפילפסיה ואוטיזם על רק...

תסמונת גנטיות שגורמות לאפילפסיה ואוטיזם נפוצות יחסית, וחשוב לדעת ולזכור כי ניתן לאבחן את רובן כבר...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

אוטיזם ואפילפסיה: מה ג...

הכירו את העובדות והסיכון הגבוה של אוטיסטים לפתח תסמיני אפילפסיה, הקשר הגנטי ההדוק וכיצד ניתן לטפל...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

אי הפניה לבדיקות גנטיו...

למרות הדעה הרווחת, ישנן בהחלט בדיקות גנטיות שיכולות לאבחן מוטציות גנטיות שגורמות לתסמונת רט אצל ה...

קרא עוד

17 בספטמבר 2024

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

פניה אישית ודיסקרטית

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24