רשלנות רפואית באבחון וטיפול במחלת צליאק
מחלת הצליאק (Celiac) או בעברית כרסת מתרחשת כאשר אדם מפתח רגישות לחלבון הגליאדין (Gliadin) אשר הינו המרכיב הרעיל של חלבון הגלוטן המצוי במזונות הבסיסיים, כגון חיטה, שעורה ודגנים אחרים.
קיימות מספר דרכים בכדי לאשש את החשש שמטופל סובל מצליאק, אולם דרך המלך היא הפנייתו של המטופל לבדיקת אנדוסקופיה Endoscopy או ביופסיה של המעי הדק, במהלכה נלקחת דגימה מהמעיים לבדיקה שבמסגרתה מתגלים צלקות וניוון של סיסי המעיים אצל אדם חולה.
כאשר מאבחנים את קיומה של המחלה הטיפול שניתן לחולה הינו פשוט באופן יחסי – דיאטה נטולת גלוטן.
תביעת רשלנות בעקבות אבחון שגוי של מחלת הצליאק
בשל הסימפטומים המגוונים של המחלה לעיתים ניתנת למטופל אבחנה שגויה, זאת לאור טעות של הרופא המטפל אשר מייחס את תסמיני הצליאק למחלה אחרת בעלת השלכות דומות.
לאחרונה הוגשה לבית המשפט השלום בכפר סבא תביעת רשלנות רפואית כנגד מכבי שירותי בריאות.
מכתב התביעה שהוגש עולה כי במשך קרוב לארבעים וחמש שנה ניתן לתובעת טיפול רפואי שגוי שאינו הולם את מצבה הרפואי, כל זאת בגלל התרשלות באבחון מחלת הצליאק.
ודוק, רופאי הנתבעת שטיפלו בתובעת ייחסו את התסמינים שהופיעו אצלה למחלת הקרוהן (Crohn) – מחלה המופיעה במערכת העיכול של האדם ומתאפיינת בדלקות חוזרות ונשנות באיזור.
על פניו נראה כי מדובר בטעות הגיונית לנוכח הסימפטומים הדומים של שתי המחלות. יחד עם זאת, במקרה של התובעת היו לטעות זו השלכות חמורות – הטיפול שניתן לה במשך השנים כנגד מחלת הקוהרן לווה בטיפולי כימותרפיה מתישים ומתן תרופות הרסניות (בין היתר הורו לה ליטול סטרואידים), אשר הובילו להופעת תופעות לוואי קשות.
לקבלת סיוע משפטי ושיחה אישית עם עורך דין חייגו:
לטענת התובעת לו היה הצוות הרפואי מבצע בה בדיקת קולונוסקופיה (Colonoscopy), אשר נועדה לאשש את החשד כי פלוני סובל מקהורן, הוא היה מגלה כי הממצאים אינם חד משמעיים וכי יש להפנותה לביצוע בדיקות נוספות – ואנדוסקופיה ביניהן – אשר היו מאבחנות את מחלת הצליאק ומונעות ממנה את הסבל הרב והכאבים שליוו אותה במהלך השנים.
לא למותר לציין כי הכאבים האמורים נבעו הן בשל העובדה שהיא המשיכה ליטול מזון המכיל גלוטן לאורך כל תקופת האבחון השגוי.
סכום הפיצוי אותו דרשה התובעת בכתב תביעתה הוא שניים וחצי מיליון שקלים, כאשר במסגרת סכום זה נלקחה בחשבון גם העובדה שביתה חלתה במחלת הצליאק, אולם בשל רשלנות רפואית באבחון המחלה באם, אותרה המחלה בביתה רק לאחר שמלאו לה שש עשרה שנים, על כל הנובע מכך.
בואו להתייעץ עם עורכי דין ומומחים במסגרת: פורום רשלנות רפואית
מקרים נוספים של רשלנות הנוגעים לחולי צליאק והטיפול במחלה
בנוסף לאבחון שגוי של המחלה, כמפורט לעיל, תיתכן רשלנות רפואית אף באופן שבו מפוענחים ממצאי בדיקת האנדוסקופיה, כך שהרופא עומד בחובת הזהירות בכל הנוגע להפניה לביצוע הבדיקה אך חוטא בניתוח תוצאותיה.
עילת תביעת רשלנות רפואית עשויה לקום למטופל אף בנסיבות בהן הרופא המטפל התרשל בהוראות הטיפול שהעביר לו.
ודוק, ההוראות בנוגע לטיפול במחלת הצליאק אמורות להיות מדוייקות ולכלול דיאטה שמוציאה כל מזון המכיל גלוטן מהתפריט. לדוגמא, התרשלות בהרכבת התפריט לחולה צליאק, כך שהוא מכיל מוצרי חיטה, עשויה לעלות כדי רשלנות רפואית שתגרום לחולה לנזקים (בעיקר באופן שבו גופו מעכל את המזון אליו הוא רגיש).
בכל מקרה שבו אתם חוששים כי נפגעם עקב טיפול לקוי או רשלני אצל רופא גסטרו, רופא משפחה או כל רופא אחר, אנו מציעים לפנות לקבלת יעוץ משפטי אצל עורך דין המתמחה בנושא רשלנות רפואית.
עו"ד עופר סולר טיפל ומטפל במאות ואלפי תביעות רשלנות רפואית, ובמשרדו תוכלו לקבל מענה אישי, לאחר בחינה מקצועית ומעמיקה של אופי הטיפול הרפואי שהוענק לכם בעקבות אבחון מחלת הצליאק והטיפול בה.
לקבלת סיוע אישי ומיידי ליחצו: יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית
מיקומך באתר: רשלנות רפואית אבחון וטיפול במחלת צליאק Celiac