אבחון היפרדות רשתית Retinal detachment
מהי היפרדות רשתית למעשה? כיצד זה קורה ומדוע? היפרדות רשתית (Retinal Detachment) הינה תסמונת רפואית המתארת מצב שבו רשתית העין זזה ממקומה והיא אינה ממוקמת עוד על קיר גלגל העין.
הטיפולים הרפואיים השכיחים במקרים של היפרדות רשתית הינם הזרקת גז לתוך העין או ניתוח חיגור כירורגי במהלכו מתבצעת הקפאת הקרע שנוצר בעין ותפירת חגורת סיליקון מסביב לגלגל העין, באמצעותם ניתן להחזיר את הרשתית למיקומה הטבעי.
במקרים החמורים יותר הטיפול הרפואי המתבקש יהיה ניתוח זגוגית (ויטרקטומיה – Vitrectomy), שהינו ניתוח מסובך יותר, אשר מצריך מיומנות של רופא עיניים מומחה.
לא למותר לציין כי איחור באבחון היפרדות רשתית ו/או הימנעות ממתן טיפול הולם לתסמונת עלולים לגרום לניוונה של הרשתית, לירידה משמעותית בכושר הראיה ובמקרים החמורים גם לאובדן ראייה עד כדי עיוורן מוחלט.
מחדלים באבחון היפרדות רשתית לכדי רשלנות רפואית
היפרדות הרשתית עשויה להוביל להופעת תסמינים רבים אצל המטופל, אשר יש בהם כדי להעיד על כך שהוא סובל מהתסמונת המסוכנת. כך, למשל, עלולה ההיפרדות לגרום לסובל ממנה לראות הבזקים וצללים, בד בבד לירידה ביכולת הראייה שלו.
אשר על כן, במידה ומטופל מגיע אל רופא משפחה או לרופא העיניים שלו ומתלונן על אחד או יותר מהתסמינים האמורים, הרי שהדבר צריך לעלות אצל הרופא המטפל את החשש כי הוא סובל מהתסמונת ובעקבות כך עליו להפנות אותו לבדיקות שייאמתו או ישללו את חששו האמור.
כאן המקום להדגיש כי בתי המשפט בוחנים את התנהלותו של הרופא המטפל בהתאם לפרקטיקה הרפואית המקובלת בנסיבות העניין. ובמה דברים אמורים – על כל רופא מוטלת חובת הזהירות כלפי מטופלו והפרת החובה האמורה עולה כדי רשלנות רפואית.
בית המשפט יבחן האם במקרה מסויים הפר הרופא את חובת הזהירות המוטלת עליו על סמך מבחן הרופא הסביר.
כלומר, בית המשפט יעמוד על התלונות שהשמיע המטופל באזניו של אותו רופא ויקבע מה היה צריך לעשות הרופא הסביר עם גילויים של אותם תסמינים.
במידה והרופא שטיפל במטופל בפועל לא איבחן את התסמונת ובית המשפט קבע כי הרופא הסביר היה מאבחן את היפרדות רשתית, הרי שמחדלו של הרופא יעלה כדי רשלנות רפואית.
על מנת שאותה רשלנות רפואית תניב למטופל פיצוי כספי, עליו להוכיח לבית המשפט כי ישנו קשר סיבתי בין מחדל הרופא לנזקים שנגרמו לו בפועל.
במילים אחרות, על התובע בדוגמא שלעיל להראות כי אילו הרופא היה מאבחן את היפרדות הרשתית במועד נזקים היו נמנעים, או לכל הפחות ממוזערים.
קיראו עוד על מקרי רשלנות רפואית:
- רפואת עיניים - מקרים לדוגמא ופסקי דין
- ניתוח קטרקט - דוגמאות למקרים בהם הניתוח נכשל
רשלנות רפואית באבחון היפרדות רשתית - מקרה מהפסיקה
בית המשפט המחוזי בירושלים פסק לגברת לימור אהרון פיצוי בסך של כמיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון היפרדות הרשתית ממנה סבלה.
על פי פסק הדין עולה כי תלונותיה של התובעת חייבו את הרופא המטפל לבצע בה בדיקת הרחבת אישונים כבר בביקורה הראשון, כאשר היה בבדיקה זו כדי לאבחן את היפרדות הרשתית במועד ולמנוע את נזקי התובעת (ראה/י ת"א 7472/05 אהרון נ' ד"ר לוסקי).
בהקשר זה חשוב להבהיר את המשמעות הרבה שיש בקבלת סיוע משפטי על ידי עורך דין המתמחה בתחום, אשר יוכל להנחות כל מטופל לעניין הדרך שעליו להגיש את תביעתו אם בכלל. לכן, במידה וקיים בליבך חשש כי נפגעת עקב רשלנות רפואית באבחון היפרדות רשתית, אל תהסס לפנות לקבלת יעוץ משפטי בטרם נקיטת פעולות כלשהן.
בואו להתייעץ עם עורכי דין ומומחים במסגרת: פורום רשלנות רפואית
מיקומך באתר: רשלנות רפואית היפרדות רשתית