רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

פורום רשלנות רפואית


נושא
מחבר
תאריך ושעה

21/01/2018 20:37
נכנסתי לשמירת הריון בשבוע 17 בדיקת רופא שיגרתית "גברת מפה את ישר למיון"

אני מבולבלת, לא מבינה על מה הוא מדבר בכלל מה המושגים שהוא מוציא מפיו אומרים, בכל זאת הריון ראשון והידע שלי לא כזה מעמיק במונחים גינקולוגים.
"תקשיב דוקטור, אין בעיה, אני אלך למיון רק אני יכולה לפני ללכת למבחן שלי במכללה? שום מבחן ושום כלום לכי לבית חולים".

יוצאת מהרופא מתקשרת לאמא ולבעלי כולי מבולבלת ובחששות, מה הוא בעצם אמר לי שם, למה זה כל כך מסוכן? ולאט לאט מתחילה לחלחל ההבנה שיש מצב שההריון לא ישרוד, הוא בסיכון!

לא ככה דמיינתי את ההריון הראשון שלי. מגיעה לבית חולים, בודקת אותי רופאה איך נגיד את זה? רגש במילים לא היה לה "תקשיבי את נכנסת לאשפוז עד סוף ההריון, את כנראה תצטרכי להיות בהשגחה את עם הריון בסיכון גבוה ביותר ברף 50-50 שההריון הזה ישרוד אנחנו מדברים פה על לידה מוקדמת שבוע 26-27 רוב הסיכויים וזה כמובן אם אנחנו נצליח להביא אותך לזה."
ואני בשוק בוכה על הכסא מתחילה לתפוס שיש מצב גדול שהבטן שלי תהיה ריקה , הרגשה נוראית עוטפת אותי ויומיים אני לא מפסיקה לבכות.

אשפזו אותי, נכנסתי לרוטינה של אולטרסאונד כל יומיים, בדיקות דם, שתן. כדורים לחיזוק צוואר הרחם, כדורים נגד צירים! בסהכ שבוע 18!

בואו נגיד שזו היתה תקופה נוראית בלשון המעטה. כל יום התפללתי שיעבור עוד יום והיא תשאר בבטן.

ככה עבר לו ההריון באשפוזים הכרתי מקרוב את המחלקות באסף הרופא ובשיבא. ובשניהם הרופאים היו סקפטיים והציעו לי כל מיני פתרונות חדשניים להתמודד עם המצב כמו פסרי ועוד איזה הליך נסיוני.

שתבינו שזה הגיע למצב שהאחיות בבית חולים לא הסכימו שבעלי יחבק אותי כדיי שזה לא יעורר צירים (אמיתי לגמרי! אני עצמי הייתי בשוק) לא מספיק אסור לי לזוז, לעלות מדרגות, לעבוד, לרדת מהמיטה, בגדול לנשום, אסור גם לחזק אותי ולתת לי חיבוק? הרגשתי אבודה ומתוסכלת
החיים סבבו על מוניטורים ובדיקות יום יומיות ואין סופיות.

באיזה שהיא נקודה דיברתי עם בחורה שעברה את אותו הסיוט כמוני והיא נתנה לי כוחות מחודשים להתמודד, לאט לאט בסוף חודש שישי חיוך זהיר התחיל לעלות על פניי. והחלטתי לחזור לעצמי לאט לאט התחזקתי והחלטתי לתת לטבע ולבורא עולם לעשות את שלו בסוף חודש שביעי כבר לא הסכמתי להתאשפז. הלכתי לשכב בבית עם ביקורת כל יומיים שלושה בבית חולים. עם ידיעה שכל יום אני אמורה ללדת לפי תחזיות הרופאים אני בכלל נס שעד לפה שרדתי עם ההריון.

הגיע חודש שמיני ועדיין הקטנה בבטן כולי אושר עילאי סוף סוף התחלתי לאפשר לעצמי להינות קצת מההריון ולרדת מהמיטה מידיי פעם אפילו לשתות קפה עם חברה.

הגיע חודש תשיעי, הזוי אבל עדיין לא ילדתי
זו שאמרו לה בחודש חמישי שתתכונן או להפלה טבעית וניסו להכין אותי שאני לא אבהל. או ללידה מוקדמת. את שניהם עברתי יצאתי מכלל סכנה.

הגעתי להריון עודף 40+5 והקטנה שלי לא מוכנה לצאת, כנראה שממש היה לה טוב בבטן כבר התחלנו לצחוק על המצב, התחלתי לעשות הליכות לזירוז לידה, ספורט!

זו שניבאו לה לידה בשבוע 27-28 משחקת עם בעלה כדורסל ורודפת אחרי כדורים במגרש כדי שהילדה אולי תחליט לצאת אם לא יעשו לי זירוז!

צחוק הגורל ילדתי בשבוע 41 את אהבת חיי אדל
מקווה שהצלחתי לחזק.
ייעוץ אישי



רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

26 בינואר 2026

פגיעה בגנים NLGN3 ו-NLGN4

כבר למעלה מ-20 שנה ידוע על הקשר ההדוק שבין פגיעה בגנים NLGN3 ו-NLGN4 להתפתחות אוטיזם, רק שכיום כב...

קרא עוד

26 בינואר 2026

פגיעה במבנה של כרומוזו...

שינויים במבנה של כרומוזום X עלולים להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות מורכבות ביותר, ולכן חשוב לא...

קרא עוד

18 בפברואר 2026

פסיקת העליון: חובת מתן...

בית המשפט העליון פסק והכריע כי חובת הרופא המטפל לתת למטופל הסבר מפורט על תוצאות בדיקה גנטית ולווד...

קרא עוד

08 במרץ 2026

20 גנים הכי נפוצים בהת...

המחקר הגדול והמקיף שנערך אי פעם, בדק והשווה נתונים של מעל 35000 בדיקות אקסום, ובודד את 20 הגנים &...

קרא עוד

08 במרץ 2026

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

08 במרץ 2026

חסר או תוספת באחד ממאו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי ניתן לאבחן חסר או תוספת באחד מתוך מאות גנים, כאשר במצב כזה חובת הרופא ליי...

קרא עוד

08 במרץ 2026

1204 גנים מעורבים בהתפ...

לפניך הסבר מפורט, אודות רמת הסיכון המוכרת [2025] של 1204 הקשורים באופן ישיר להתפתחות אוטיזם בעובר...

קרא עוד

08 במרץ 2026

פגיעה במבנה של כרומוזו...

אם הילד/ה שלך אובחנ/ה רק לאחר הלידה עם פגיעה במבנה של כרומוזום 12 ולא הוסבר לך כבר בתחילת ההריון ...

קרא עוד

08 במרץ 2026

פגיעה בגן GRIN2B והקשר...

הכירו את המשמעות של פגיעה בגן GRIN2B והקשר ההדוק להתפתחות אוטיזם. עורכי הדין שלנו מסבירים ועונים ...

קרא עוד

09 במרץ 2026

חייבים לאבחן בהריון: מ...

פגיעה מזערית ב-1q21.1 שלא אובחנה בעובר עוד במהלך ההריון, עלולה להוביל ללידת ילד או ילדה הלוקים בא...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה