רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עו"ד אדרה רוט עם למעלה מ-25 שנות ניסיון מסבירה על ראשי הנזק בתביעות פיצויים בשל רשלנות רפואית

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

כל הדרכים לתבוע על רשלנות רפואית ולקבל פיצויי על הנזק שלך!

פנה/י לתיאום פגישה >>

תביעת הוצאות בגין טיפול שיקומי - פיזיותרפיה, הידרותרפיה ועוד

מחבר: 11/10/2011 13:17

חלק מהניזוקים במקרי רשלנות רפואית נדרשים למגוון טיפולי שיקום, בהם טיפולים פיזיותרפיים ו/או הידרותרפיים, טיפולים באמצעות מוסיקה ומסגרות שיקומיות של ריפוי בעיסוק ושיפור היגוי ודיבור אצל קלינאית תקשורת - הכל בהתאם לאופי הפגיעה והנזקים שנגרמו כתוצאה מהרשלנות.

 

טיפולים שיקומיים אלה באים בגדרי נזק כללי, צופה פני עתיד, אך יכול שיוכרו לעבר - בגין הוצאות בהן נשא הניזוק עד הגשת התביעה.

מרבית הטיפולים מסוג זה מסובסדים על ידי משרד הבריאות, באופן מלא או עד תקרה מסוימת, כשבנסיבות של מימון חלקי, נתבע החזר עלויות עבור ההפרש, אשר קופת החולים אינה נושאת בו.

ראוי לציין כי תשלומים שקיבלתם מחברת ביטוח פרטית עבור טיפול שיקומי כזה או אחר לא ישולמו ברוב המקרים במסגרת תשלומי פיצויים שיפסקו לתובע בתביעת רשלנות רפואית (במסגרת פוליסת ביטוח בריאות לדוגמא).

לצורך תביעה בגין ראש נזק זה יש לערוך תיעוד ורישום של כלל הטיפולים, אותם עבר הניזוק ולהקפיד לאסוף את הקבלות, המעידות על התשלומים, ששולמו בגינם. בנוסף, נדרש שטיפולים אלה יצויינו במסגרת חוות הדעת הרפואית כטיפולים שיקומיים נחוצים, לצורך הכרה בהחזר הוצאות על ידי בית המשפט.

טיפול שיקומי, הידרותרפיה, פיזיותרפיה ועוד - פסקי דין לדוגמא

בפסק דין אחמד ג'בארין נגד נוגה חברה לביטוח, תבע הניזוק החזר הוצאות עבור טיפולים פיזיותרפיים והידרותרפיים. בחוות הדעת הרפואית צוין, כי התובע ייזקק לטיפולים אלה לסירוגין, בתדירות של פעמיים בשבוע, לאורך כל ימי חייו.

לאחר שחרורו מבית החולים קיבל התובע את הטיפולים במסגרות שונות ובעלויות שונות: בתחילה כחלק מאשפוז יום בבית החולים תל השומר, לאחר מכן בשילוב עם ריפוי בעיסוק במרכז טיפולי בקיבוץ מזרע ובהמשך - בנסגרת נסיעה לרומניה לצורך טיפולי פיזיותרפיה והידרותפיה יחודיים.

דוגמא לטיפול שיקומי הניתן לשיפור תפקוד מוטורי:

חברת הביטוח הנתבעת טענה, כי טיפולי הפיזיותרפיה כלולים בסל הבריאות והתובע מקבל החזר בגינם, לפיכך אינו זכאי לפיצוי בגין ראש נזק זה, שאחרת יווצר מצב של כפל פיצוי. טענה חלופית היתה, כי יש להגביל את ההחזר לטיפולי פיזיותרפיה בלבד ועד תקרה של 100 ש"ח לטיפול, בהתאם למחירון משרד הבריאות.

תביעת הפיצויים נחלקה לשתי תקופות - עבור העבר התבקש פיצוי בגין טיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה. בית המשפט פסק החזר בגין יתרת הטיפולים, פיזיותרפיה או הידרותרפיה, שעבר הניזוק בפועל, בהתאם לחוות הדעת הרפואית ואשר אינם ממומנים על ידי קופת החולים (המסבסדת מכסה של עד 12 טיפולים בשנה). מאחר והתובע לא הציג קבלות עבור הטיפולים עליהם שילם בעבר, נפסק סכום פיצוי גלובלי.

עבור העתיד נקבע פיצוי חודשי, עד גיל 62, לפי חישוב של שני טיפולים בשבוע בהפחתת טיפול אחד לחודש, הממומן על ידי קופת חולים, ובסה"כ שבעה טיפולים בחודש, בעלות של 150 ש"ח לטיפול (בהתאם לחוות דעת מרפאה בעיסוק).

קיראו בהרחבה על: מימון הוצאות שיקום / סיעוד לנפגעים

בתיק ת.א (ירושלים) 668/92 תום שטראוס (קטין) נ' דר' עוז יובל ואח', התבקש  פיצוי עבור מגוון טיפולים שיקומיים: שחייה טיפולית, טיפולים פיזיותרפיים, ריפוי בדיבור, דרמה תרפית ועוד.

הנתבעים טענו, כי הטיפול היחיד, אשר צוין בחוות הדעת הרפואית, הינו טיפול פיזיותרפי, עד הגיע התובע לגיל 17 ולכן יש לדחות את הבקשות האחרות. בנוסף, נטען, כי עלות טיפולי הפיזיותרפיה וטיפולים שיקומיים כמו ריפוי בעיסוק ובדיבור מכוסה על ידי משרד הבריאות ולכן אין לפסוק פיצוי בגינם. 

בית המשפט קבע פיצוי עבור טיפולים פיזיותרפיים לפי ממוצע של חמישה עשר טיפולים בחודש ובהפחתת טיפול חודשי אחד, הממומן על ידי קופת החולים, עד הגיע התובע לגיל 17. לגבי שחייה שיקומית, כתלות ברצון התובע, נפסק סכום פיצוי חודשי, על דרך של אומדן.

עבור טיפולי ריפוי בעיסוק ובדיבור, שלא נזכרו בחוות הדעת, קבע בית המשפט כי כך או אחרת, אלה נכללים במסגרת סל הבריאות ולכן אין לפצות בגינם.

החזר בגין דרמה תרפית לא הוכר ועבור טיפולים פסיכולוגיים, שלא נקבע באופן וודאי, כי התובע יזדקק להם בעתיד, נפסק, כי די במימון החלקי על ידי קופת החולים.

לפנייה אישית אל עורך דין ליחצו: יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית

כניסה: פורום רשלנות רפואית - מנוהל על ידי עורך דין

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

26 בינואר 2026

פגיעה בגנים NLGN3 ו-NLGN4

כבר למעלה מ-20 שנה ידוע על הקשר ההדוק שבין פגיעה בגנים NLGN3 ו-NLGN4 להתפתחות אוטיזם, רק שכיום כב...

קרא עוד

26 בינואר 2026

פגיעה במבנה של כרומוזו...

שינויים במבנה של כרומוזום X עלולים להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות מורכבות ביותר, ולכן חשוב לא...

קרא עוד

18 בפברואר 2026

פסיקת העליון: חובת מתן...

בית המשפט העליון פסק והכריע כי חובת הרופא המטפל לתת למטופל הסבר מפורט על תוצאות בדיקה גנטית ולווד...

קרא עוד

08 במרץ 2026

20 גנים הכי נפוצים בהת...

המחקר הגדול והמקיף שנערך אי פעם, בדק והשווה נתונים של מעל 35000 בדיקות אקסום, ובודד את 20 הגנים &...

קרא עוד

08 במרץ 2026

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

08 במרץ 2026

חסר או תוספת באחד ממאו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי ניתן לאבחן חסר או תוספת באחד מתוך מאות גנים, כאשר במצב כזה חובת הרופא ליי...

קרא עוד

08 במרץ 2026

1204 גנים מעורבים בהתפ...

לפניך הסבר מפורט, אודות רמת הסיכון המוכרת [2025] של 1204 הקשורים באופן ישיר להתפתחות אוטיזם בעובר...

קרא עוד

08 במרץ 2026

פגיעה במבנה של כרומוזו...

אם הילד/ה שלך אובחנ/ה רק לאחר הלידה עם פגיעה במבנה של כרומוזום 12 ולא הוסבר לך כבר בתחילת ההריון ...

קרא עוד

08 במרץ 2026

פגיעה בגן GRIN2B והקשר...

הכירו את המשמעות של פגיעה בגן GRIN2B והקשר ההדוק להתפתחות אוטיזם. עורכי הדין שלנו מסבירים ועונים ...

קרא עוד

09 במרץ 2026

חייבים לאבחן בהריון: מ...

פגיעה מזערית ב-1q21.1 שלא אובחנה בעובר עוד במהלך ההריון, עלולה להוביל ללידת ילד או ילדה הלוקים בא...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה