רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

פורום רשלנות רפואית


נושא
מחבר
תאריך ושעה

21/10/2009 13:30
נתחיל מזה שיש בלגן לא קטן עם חיסוני שפעת החזירים שהוזמנו מחברות שונות - נוברטיס, GSK וסאנופי פסטר. גם לכל אחת מהחברות יש מספר גירסאות של החיסון.
כללית, מרבית החיסונים של החברות הנ\"ל מיוצרים בביצי עוף בדיוק כמו החיסון לשפעת העונתית. לחברת נוברטיס יש גם חיסון חדש שמיוצר בתרביות תאים אנימלים. לחלק מחיסונים אלו מוסף אדג`ובנט.

אצל שלושת החברות האדג`ובנט הוא אמולסיה שומנית שהחומר העיקרי בו הוא SQUALENE. בנוסף לכך מכיל האדג`ובנט חומרים פעילי שטח ולעיתים גם ויטמין E.
האדג`ובנט מגביר את תגובת החיסון ואף גורם ליצירת נוגדנים בעלי טווח פעולה רחב יותר (כנגד זני נגיף השונים במקצת מהנגיף שממנו הוכן החיסון). כמו כן האדג`ובנט מאפשר להוריד את מינון החומר המחסן (חלבון הנגיף= האנטיגן). תוספת האדג`ובנט מעלה במקצת את תופעות הלוואי לחיסון בהשוואה לחיסון בלעדיו. בעיה עיקרית עם חיסונים המכילים את האדג`ובנט השומני (MF59- נוברטיס, AF03 - סאנופי פסטר, AS03- GSK) היא שיש אתם די הרבה ניסיון לגבי הבטיחות בבוגרים וקשישים, בעיקר באירופה (עדיין לא מאושר לשימוש בארה\"ב), אך מעט מאוד ניסיון בתינוקות ונשים בהריון.

המרכיב השומני SQUALENE הוא למעשה חומר ביניים הנוצר במהלך הסינתזה של הכולסטרול בגופנו. הוא מופק משמן דגים. בארה"ב האשימו בזמנו כי חומר זה הוסף לחיסון האנתרקס שבו חוסנו חיילי ארה"ב במלחמת המפרץ הראשונה והוא שגרם לתופעות נוירולוגיות קשות ולמחלות אחרות במאות חיילים שהשתתפו במלחמה. עד היום לא הוכח כי אכן יש בסיס להאשמה זו. חיסון לשפעת עונתית המכיל את האדג`ובנט MF59 (עם ה SQUALENE) ניתן החל מ 1997 לכ 40 מיליון אירופאים ללא בעיות מיוחדות. אבל נדגיש שוב שרובם היו בוגרים וקשישים.

בנוסף לאדג`ובנט, חלק מהחיסונים הנ"ל מכילים את החומר המשמר תימרוסל (כספית). חומר זה עורר מאומה לפני כמה שנים לאחר שפורסם מאמר בבריטניה הקושר אותו לאוטיזם בילדים. למרות שמאז נעשו מחקרים רבים על עשרות אלפי ילדים השוללים קשר זה, יש עדיין פאניקה בציבור. לאור זאת הוחלט לפני מספר שנים להוציאו מהחיסונים לתינוקות וילדים. כאמור חומר זה מצוי במספר חיסונים לשפעת החזירים.

מעיון באתרי שלושת החברות שמהן הוזמנו החיסונים מצאתי את המידע הבא. איני יודע באילו חיסונים ישתמשו בישראל. סביר להניח שמשיקולי בטיחות תינוקות ונשים בהריון לא יקבלו את החיסון שבו תחוסן שאר האוכלוסיה. גם מינון החיסון יהיה שונה בהתאם לסוג החיסון וגיל המחוסנים. עד גיל 10 יקבלו כנראה שתי זריקות חיסון בהפרש 3-4 שבועות.

חברת נוברטיס:(1) חיסון FLUVIRIN ללא אדג`ובנט המופק מביצים, (2) חיסון FOCETRIA עם האדג`ובנט MF59 (עם SQUALENE) המופק מביצים, (3) חיסון CELLTURA עם MF59 שמופק מתרבית תאים אנימלים.

חברת GSK: חיסון PANDEMRIX המכיל את האדג`ובנט AS03 (מכיל SQUALENE) המופק מביצים.

סאנופי פסטר:(1) חיסון PANENZA ללא אדג`ובנט המופק מביצים, (2) חיסון HUMENZA המכיל את האדג`ובנט AF03 (עם SQUALENE) המופק מביצים.

כאמור חלק מהחיסונים הנ"ל מכילים גם את החומר המשמר תימרוסל.
ייעוץ אישי



רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 ביולי 2025

כ-50% מסך מקרי האוטיזם...

מחקר רחב היקף שהתפרסם בדצמבר 2024 הוכיח כי בדיקת האקסום מאבחנת פגיעה גנטית מהותית ב-50% ממקרי האו...

קרא עוד

09 ביולי 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

הילד שלך אובחן עם פגיעה מהותית במבנה של כרומוזום 10 רק לאחר הלידה? באמצעות בדיקת מי שפיר בתחילת ה...

קרא עוד

09 ביולי 2025

אבחון מוקדם בהריון של ...

מוטציה בגן PTEN עלולה להוביל ללידת ילד או ילדה שיהיו חשופים להתפתחות גידולים ממאירים, לעיכוב התפת...

קרא עוד

22 ביולי 2025

22q11.2: תסמונת די-ג'ו...

תסמונת די-גורג' הנה תסמונת גנטית נפוצה יחסית ולכן חשוב לאבחן אותה עוד במהלך ההריון וליידע את ההור...

קרא עוד

07 באוגוסט 2025

אבחון פגיעות גנטיות שג...

חלק ניכר מהתופעות שגורמות לפרכוסים ואפילפסיה בילדים נובע מרקע גנטי, בחלקו תורשתי ובחלקו כזה הנגרם...

קרא עוד

07 באוגוסט 2025

אפילפסיה ואוטיזם על רק...

תסמונת גנטיות שגורמות לאפילפסיה ואוטיזם נפוצות יחסית, וחשוב לדעת ולזכור כי ניתן לאבחן את רובן כבר...

קרא עוד

07 באוגוסט 2025

קשר בצמות: אוטיזם, אפי...

נכון לסוף שנת 2025, הקשר הגנטי ההדוק שבין אוטיזם ואפילפסיה, מוכח מחקרית ואנו מתחילים להבין עד כמה...

קרא עוד

07 באוגוסט 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

07 באוגוסט 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

07 באוגוסט 2025

האם האוטיזם גנטי?

התשובה לשאלה "האם האוטיזם גנטי" מוכרת וידועה כבר במשך שנים רבות, ועדיין רבים מהנשים והג...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה