עורך דין עופר סולר רשלנות רפואית
שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 072-334-0001

טיפול משפטי מקיף ברשלנות רפואית בהריון

עו"ד עופר סולר, בעל הכשרה פרה-רפואית וניסיון רב שנים בייצוג תובעים (בלבד) במקרים של סיבוכים לאורך חודשי ההריון

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד עופר סולר מומחה ברשלנות רפואית

טיפול משפטי ברשלנות בהריון

עו"ד עופר סולר, בעל ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי סיבוכים בהריון

פנה/י לתיאום פגישה >>

הפרעות נפשיות על רקע גנטי: חשוב ואפשר לאבחן בהריון!

מחבר: 09/01/2022 09:24

על אף שכיחותן הגבוהה באוכלוסיה והמחקר הרב שנעשה בתחום, המנגנונים העומדים מאחורי רבות מהחלות הנפשיות המוכרות נותרים עלומים.

בעבר הרחוק אנשים עם מחלות נפשיות נתפשו כמוקצים מהחברה, כאחוזי דיבוק שקיבלו עונש מהאלים להתנהגות בלתי הולמת או בלתי דתית. עם התקדמות הרפואה הובן כי הפרעות נפשיות אלה מחלות לכל דבר, בעלות סיבה, סימפטומים ודרכי טיפול.

אך למרות המחקר הגואה בתחום לאורך עשרות השנים האחרונות, עד היום לא ברורים לחלוטין המנגנונים העומדים מאחורי רוב רובן של המחלות הנפשיות הנפוצות.

אם בעבר סברו שמחלות נפשיות הן בעיקר תולדה של השפעות סביבתיות, כיום כבר הרבה יותר ברור שבבסיס המחלות התורשתיות עומד לעיתים רכיב גנטי, רכיב שחזק אפילו יותר מאשר במחלות אחרות שאינן נפשיות.

בסקירה החשובה שלפניך מסביר עורך הדין עופר סולר, בהתבסס על מחקרים רפואיים עדכניים, את הקשר המוכר בין שינויים כרומוזומליים לבין התפתחותן של הפרעות נפשיות. עוד נסביר אודות האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בזמן ההריון, כאלו המאפשרות לאבחן מאות מוטציות משמעותיות בעובר, ובין השאר גם מוטציות שעלולות להוביל להתפרצותן של מחלות נפש לאחר הלידה.

גילוי הקשר הגנטי

בשנות ה-60 חוקר בשם הסטון ערך מחקר ובו בדק 47 ילדים שנשלחו לאימוץ ונולדו לאמהות שסבלו מסכיזופרניה. במחקר נמצא כי 11% מהילדים חלו בסכיזופרניה לאורך חייהם, בעוד שבקבוצת הביקורת אף ילד לא חלה.

עד אז הסברה הייתה שילדים לאמהות סכיזופרניות חולים במחלה בגלל התנהגות האם כלפי הילד, כלומר בעקבות השפעות סביבתיות, אך המחקר חתם את הגולל על כך שבסיס המחלה עומדים מאפיינים גנטיים, אם כי ברור שסיבות סביבתיות יכולות לתרום להתפתחות המחלה ומחלות נפשיות נוספות.

ואכן, במספר רב של מחלות נפשיות ניתן למצוא קשר תורשתי ברור, שכן הסיכוי לחלות במחלה נפשית כאשר קרוב משפחה נוסף חולה בה גבוה מהסיכוי באוכלוסיה הכללית וכן מחקרי תאומים הוכיחו את הטענה שמדובר במחלות תורשתיות.

הגנים שאחראיים למחלות נפשיות

עד היום אופיינו כבר מעל ל-300 הפרעות פסיכיאטריות שונות, כאשר הסיבות לחלקן ידועות בברור, כמו למשל תסמונת די-ג'ורג' או תסמונת ויליאמס, אך ברבות מהן רב הנסתר על הגלוי.

עם התפתחותן של שיטות אבחון גנטיות ומולקולריות מתקדמות, החלו הרופאים לאתר יותר ויותר גנים המקושרים למחלות נפשיות, אך ככל שיותר גנים כאלה נמצאים, מובנת גם המורכבות הבלתי נגמרת שבסיס אותן מחלות.

בעוד שלצבע עיניים יש גנים ספציפיים, במחלות פסיכיאטריות לרוב אין גן אחד המוכר למדע שקיומו או היעדרו נחוץ כדי שתפתח מחלה.

אחת מהדרכים להסביר כיצד מחלות נפשיות מתפתחות היא באופן הבא: המחלה נובעת ממוטציות בודדות נדירות, בעיקר מוטציות של חסר מזערי (microdeletion) או הכפלה מזערית (microduplication) בכרומוזומים, וגנים או איזורים גנומיים ספציפיים נפגעים.

חשוב לומר כי במקרים אלה לרוב המוטציה אינה עוברת בתורשה ומדובר במוטציה דה-נובו, כלומר מוטציה חדשה שנוצרה בעת התפתחות תא הזרע או הביצית, או בעת ההתפתחות העוברית המוקדמת.

בין המחלות במשפחה הזו ניתן למנות את תסמונת ויליאמס, שהלוקים בה יסבלו מבעיות התפתחותיות והתנהגותיות ונובעת ממחיקה בכרומוזום 7, ואת תסמונת די-ג'ורג',המאופיינת בסכיזופרניה, ונובעת ממחיקת מקטע בכרומוזום 22 ועוד.

הדרך הטובה והמדוייקת ביותר לאבחן מוטציות נדירות שגורמות להפרעות נפשיות ובכלל, הנה באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בשיטות CGH או CMA, כאשר בדיקות אלו יודעות לאבחן מאות מוטציות חסר או הכפלה ובין השאר גם מוטציות שעלולות להוביל להתפרצות של מחלת נפש.

לאור העובדה שברוב המקרים של מוטציות הגורמות להפרעות נפשיות המדובר במוטציות "טריות" דה-נובו שלא יהיה ניתן לזהות במסגרת ייעוץ גנטי שגרתי, עולה חשיבותה של בדיקת סיסי השליה / ניקור מי שפיר לצ'יפ גנטי בכל הריון, ללא יוצא מן הכלל.

קיים מספר רב של תסמונות גנטיות נדירות שיכולות להתבטא עם תסמינים פסיכיאטריים, ועשויות לנבוע ממוטציות חסר או הכפלה, אשר ניתן לזהות בשיטת שבב גנטי, או ממוטציות נקודתיות יותר נדירות שאפשר לאבחן באמצעות בדיקת אקסום או NGS, ביניהם גם תסמונות יותר מוכרות כמו תסמונת דאון, תסמונת X שביר, תסמונת הנטינגטון ועוד.

בעוד שחלק ניכר מהן לא עוברות בתורשה וניתן לאבחן רק באמצעות בדיקות גנטיות במהלך ההריון, חלק מהן, כמו מחלת הנטינגטון, עוברות בתורשה וניתן לרוב לזהות עוד טרם הלידה. בכל מקרה יש לפנות למייעץ גנטי שייתן המלצות לפי המקרה הספציפי של הזוג.

על אף האמור לעיל, המחלות הנ"ל נדירות הרבה יותר מהשיעור באוכלוסיה של הפרעות נפשיות ולכן נדרשת דרך נוספת להסביר את ההתפתחות של מחלות נפשיות.

לכל אדם ישנה שונות (מוטציות) בגנים שמבדילים אותו מהשכן שלו ומקנים לו את התכונות הייחודיות לו. כאשר סוכמים ומשלבים את המוטציות בגנים יחד, הדבר יכול להעלות את הסיכון לפתח מחלות ובפרט מחלות נפשיות.

חשוב להדגיש כי אין משמעות הדבר שמוטציה מסויימת בודדת תגרום למחלה ואין הדבר אומר שאדם עם מספר מוטציות שידוע שקשורות למחלות נפשיות בהכרח יפתח מחלה.

אותם אנשים רק יהיו באסוציאציה לפתח מחלה, או במילים אחרות בעלי סיכון מוגבר לפתח מחלה. מחקרים שבודקים את הקשר בין שונות גנטית של אנשים לבין התפתחות מחלות נקראים מחקרי GWAS (genome-wide association study), שבהם נבדקות מיליוני מוטציות נקודתיות (SNPs) באנשים שונים, במטרה למצוא מוטציות מסויימות שקשורות למחלות מסויימות, או מעלות את הסיכון של אדם לפתח מחלה.

הבעייתיות במחקרים האלה נובעת מכך שנכון להיום הם מסבירים רק אחוזים בודדים מהסיבות למחלות הנפשיות.

מה ידוע על הקשר בין מוטציות גנטיות להפרעות נפשיות?

לפי מחקרים עדכניים יותר מ-7% ממקרי האוטיזם כוללים אחת משורה של מוטציות גנטיות מוכרות, כאלה שגורמות להפרעות כרומוזומליות משמעותיות.

כך למשל, כחלק מתסמונת רט, מוטציות בגנים MECP2 ו-CDKL5 יגרמו בסבירות גבוהה להופעה של תסמינים אוטיסטיים. ישנן מוטציות העוברות בתורשה שהקשר ביניהן לבין אוטיזם קיים אם כי בצורה פחות הדוקה, כפי שקורה בתסמונת X שביר.

באמצעות שיטת אקסום למשל, אפשר לאתר מוטציות בגנים SCN2A, KATNAL2 ו-CHD8, המעורבות בהתפתחות תסמינים אוטיסטיים.

עם זאת, מחקרים מראים כי אוטיזם היא תסמונת שבעיקרה פוליגנית, כלומר, ישנם מספר רב של גנים המעורבים בהתפתחות המחלה, ובחלק מהמקרים (בעיקר כאשר ההורים בגיל מבוגר) מדובר במוטציות דה-נובו, כלומר ההורים עצמם לא נושאים את המוטציות ולכן לא ניתן לאתר אותן בייעוץ גנטי לפני ההריון, אלא רק בבדיקות גנטיות במהלך ההריון.

במקרה של סיכזופרניה או הפרעה דו-קוטבית רב הנסתר על הגלוי במידה רבה עוד יותר, שכן לא נמצא עבורן גן ספציפי שעובר בתורשה מהורה לצאצא וגורם להפרעות האלה בצורה חד משמעית.

אז כיצד בכל זאת הגיוני שסכיזופרניה היא ב-80% מחלה תורשתית? לאורך הגנום קיימים אזורים בשם SV שאלה איזורים בלתי יציבים גנטית ולכן יכולים להיות בהם מחיקות או הכפלות של DNA, "היפוכים" של מקטעי DNA ועוד.

נמצא כי השכיחות של אותם מקטעים בלתי יציבים גבוהה יותר בקרב חולי סכיזופרניה וכן בחולים בהפרעה דו קוטבית. באופן מעניין, למרות שנמצאו למעלה מ-100 איזורים גנומיים שנמצאים באסוציאציה עם התפתחות סכיזופרניה, ולמרות שהבסיס התורשתי מאחורי המחלה כפי שנערך במחקרי תאומים הוא 80%, עדיין לא נמצא האקדח המעשן שגורם לסכיזופרניה, והלכה למעשה ניתן יהיה לאבחן רקע גנטי להפרעה הנפשית רק במיעוט המקרים.

גם דיכאון הוא מחלה עם בסיס גנטי חזק ונמצאו מספר גנים הקשורים למצב זה, אך גם כאן הרבה לא ידוע ודרוש עוד מחקר רב. ישנן השערות שביטוי המחלה נובע משינויים אפיגנטיים, כלומר שינויים שלא קשורים ברצף ה-DNA אלא בצורת הביטוי של הדנ"א.

אחת התאוריות שמנסות להסביר כיצד דיכאון נגרם טוענת כי קיים חוסר בנוירוטרנסמיטר בשם סרוטונין הפועל בסינפסות במוח.

התרופות שנמצאות בשימוש נרחב ביותר לטיפול בדיכאון אלה תרופות ממשפחת ה-SSRI (ביניהן פרוזאק המוכרת) המשמשות גם להפרעות חרדה והפרעות נוספות, ואפקטיבית מגבירות את ריכוז הסרוטונין בסינפסות, מה שנותן משנה תוקף לתיאוריה.

הגן SLC6A4 מקודד לחלבון המשמש כנשא של סרוטונין, ולכן עלתה השערה שמוטציות בגן זה יעלו את הסיכוי לפיתוח דיכאון. מחקרים הראו כי אכן ישנה קורלציה בין מוטציות מסויימות בגן להתפתחות דיכאון.

למרות פרסומם של מאות מחקרים מקיפים לאורך השינם האחרונות, אנחנו עדיין לא יודעים הרבה על הגורמים למחלות נפשיות, אך מחקרי GWAS ומחקרים נוספים מגלים כל העת גנים חדשים שמעלים את הסיכון לפתח אותן ונכון להיום, אין בכלל ספק כי ישנו קשר הדוק בין גנטיקה להתפתחות הפרעות נפשיות.

סביר מאד כי בעתיד יבצעו בדיקת ריצוף DNA לכל זוג שמתכנן להביא ילד לעולם, וזו תבשר לו באילו מחלות הצאצא עשוי לחלות במהלך החיים, אך כדי להגיע ליום הזה דרוש עוד מחקר רב.

בינתיים, מומלץ להורים לפנות ולקבל ייעוץ גנטי לפני ההריון בייחוד כשבמשפחה יש היסטוריה של מחלות נפשיות ומחלות גנטיות אחרות ובכל מקרה, לא לוותר על בדיקת סיסי שליה / ניקור מי שפיר לצ'יפ גנטי במהלך ההריון.

הילד/ה שלך אובחנ/ה עם הפרעה נפשית?

במקרה של אבחון ילד/ה כמי שלוקה בהפרעה נפשית כבר בגילאי הילדות, חשוב לבקש מהרופא בקופת החולים הפניה לייעוץ גנטי ומשם לבדיקת צ'יפ גנטי, על מנת לבדוק ולהבין האם ההפרעה הנפשית נובעת ממוטציה גנטית מוכרת, שגורמת להפרעות נפשיות.

באחד מכל 6 מקרים, סביר שבדיקת הצ'יפ הגנטי תאבחן מוטציה גנטית משמעותיות, המוכרת ככזו שעלולה להוביל להפרעה נפשית. במקרה כזה, חשוב לבדוק ולבחון האם רופא הנשים שליווה את ההריון הסביר כבר בתחילת ההריון על החשיבות הרבה שבביצוע בדיקות גנטיות.

בכל מקרה שבו יעלה מן התיעוד הרפואי כי רופא הנשים לא הסביר להורים, מכל סיבה שהיא, עד כמה חשובה בדיקת הצ'יפ הגנטי, ובמקרה שהילד/ה אובחנה עם מוטציה גנטית שגורמת להפרעות נפשיות חמורות, תקום להורים הזכות להגיש תביעת רשלנות רפואית בעילת הולדה בעוולה.

לצורך בירור המקרה שלך ובכל שאלה נוספת בנושא, ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות לחיצה כאן.

עורכי הדין עונים לשאלות של הורים

לאורך השנים האחרונות טיפל משרד סולר קפלינסקי במאות מקרים של אבחון מוטציות גנטיות לאחר הלידה, מוטציות שגורמות לפגיעה רב מערכתית מורכבת ובין השאר להופעתן של הפרעות נפשיות אצל הילד/ה, כבר בגיל צעיר מאד.

לפניך הסברים מפורטים ותשובות שניתנו לפניות [אנונימיות] של הורים, שפנו לפגישה עם עורכי הדין שלנו או העלו את שאלותיהם במסגרת הפורום שאנו מנהלים באתר זה.

הבן שלנו אובחן בגיל שנה וחצי עם מום לב קל ובהמשך אבחנו אצלו אוטיזם והפרעות התנהגות קשות. בבירור גנטי אובחנה תסמונת די-ג'ורג' הנובעת ממוטציה בכרומוזום 22. אנחנו מתקשים למצוא לילד מסגרת חינוכית בגלל שהוא אלים. בהריון לא אמרו מילה על הבעיה. מה אפשר לעשות?

נתחיל ונדגיש, שוב, כי בכל מקרה של אבחון פוסט לידתי של מוטציה גנטית משמעותית בילד/ה, חשוב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית ולא ניתן להסתפק בתשובות כלליות בפורום אינטרנטי או רשת חברתית. כל מקרה מצדיק בחינה מקצועית וקפדנית, כפי שהסברו באריכות.

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית שגורמת למומי לב בעובר בשכיחות גבוהה וכן עלולה לגרום להפרעות נוירו-קוגניטיביות כגון אוטיזם ובעיות נפשיות מורכבות ביותר.

את התסמונת ניתן לגלות בזמן ההריון הן באמצעות אבחנה של המומים האופייניים לה כגון מומי לב ולעיתים חיך שסוע בעת סקירת מערכות, והן באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי במי שפיר אשר יכולה לגלות ללא כל קושי את מחיקת החומר הגנטי על הזרוע הארוכה של כרומוזום 22.

חשוב להדגיש כי גם במקרים בהם אין מומים מבנים בולטים עדיין מוטלת על הרופא אשר מבצע את מעקב ההריון החובה להסביר לאישה על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת צ'יפ גנטי גם אם היא מתחת לגיל 35 וגם אם ההריון לכאורה תקין.

נדגיש כי משרד סולר קפלינסקי מטפל במספר תביעות פיצויים שהוגשו בשל רשלנות רפואית, במקרים בהם תסמונת די-ג'ורג' אובחנה רק לאחר הלידה, כאשר בואתםן מקרים לא ניתן להורים כל הסבר לגבי האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון.

לילד שלי בן 5 יש בעיות התנהגות קשות וגם בעיות בריאות. היו לו פרכוסים, בעיות דיבור ועוד כל מיני עניינים. איך אני יכולה לדעת אם כל זה נובע מבעיה גנטית?

הדרך הנכונה היא לבקש מכל אחד מהרופאים אשר מטפלים בילד במסגרת קופת החולים (רופא ילדים, נוירולוג או רופא בהתפתחות הילד) הפניה לייעוץ גנטי.

את הייעוץ הגנטי תערכו בדרך כלל אצל יועץ גנטי במכון גנטי בבית חולים ושם ישאלו אתכם שאלות שונות על המשפחה, על ההריון ועל הילד כמובן.

על פי רוב, כחלק מהייעוץ הגנטי ימליצו לכם לבצע לילד בדיקה שנקראת צ'יפ גנטי, זו בדיקת דם פשוטה שמבוצעת לילד.

הבדיקה אינה מסוכנת ולא עולה כסף במקרה של הפניה מיועץ גנטי, כאשר באמצעותה ניתן לברר אם לילד יש שינוי גנטי כלשהו שגורם לבעיות מהן הוא סובל. חשוב להבין שיכול להיות שיש לילד שינוי גנטי כלשהו גם אם ההורים בריאים ולא ידוע על מחלות גנטיות במשפחה.

אם בדיקת הצ'יפ הגנטי אכן מגלה שינוי גנטי כלשהו אצל הילד יתכן ותוכלו להגיש תביעת רשלנות רפואית על אי אבחון הבעיה בהריון אם יתברר מתיעוד מעקב ההריון שלא הוסבר לך על האפשרות לבצע בדיקת צ'יפ גנטי במי שפיר, גם אם היית בת פחות מ-35 בעת ההריון.

כדאי ומומלץ לפנות לקבלת ייעוץ גנטי בהקדם שכן התורים ברפואה הציבורית ארוכים מאד ואם יש עילה לתביעה יש להגישה לפני שימלאו לילד 7 שנים ובטרם התיישנות.

חשוב לדעת כי ניתן לעבור ייעוץ גנטי ואף בדיקת צ'יפ גנטי באופן פרטי, אצל גנטיקאים מומחים ובשלל מרפאות פרטיות בכל רחבי הארץ, אלא שבמקרה של בדיקה פרטית, העלויות יגיעו לאלפי שקלים.

הבת שלי בת 6 עם אוטיזם קל ובעיות נפשיות, בין היתר חרדות קשות ומחשבות שווא. לפני חודשיים קיבלנו תוצאה של בדיקת צ'יפ גנטי שעשו לה בבית חולים שיבא במסגרת הבירור, מסתבר שיש לה שינוי גנטי בכרומוזום 16, שנקרא חסר ב-16p11.2. האם אתם מכירים את המוטציה הגנטית הזאת?

חסר מזערי או מחיקה במידע גנטי בזרוע הארוכה של כרומוזום 16 מוכר לפי מחקרים כשינוי שעלול לגרום לבעיות קוגניטיביות בילוד כגון אוטיזם, עיכוב התפתחותי והפרעות נפשיות.

את השינוי הגנטי הזה ניתן לגלות בהריון באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי במי שפיר, בדיקה שבכל הריון בכל גיל הרופא חייב להסביר לגביה לאישה ההרה.

אם יתברר מבדיקת התיעוד הרפואי שלא ניתן לך הסבר לגבי בדיקה זו במהלך ההריון, ניתן יהיה לבסס תביעת רשלנות רפואית כנגד הגורם אשר ביצע את מעקב ההריון.

מאחר וביתך בת 6 ואת התביעה יש להגיש לפני גיל 7 כדאי לפנות ללא כל דיחוי אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית לייעוץ.

נדגיש כי אנו מייצגים 2 משפחות שונות בתביעות רשלנות רפואית שהוגשו בשל אבחון פוסט לידתי של מוטציית חסר מזערי באזור 16p11.2, מקום בו לא ניתנו להורים הסברים לגבי הבדיקות הגנטיות שאותן היה ניתן לעבור בהריון, בדיקות שהיו יכולות לאבחן את המוטציה הקשה כבר בשלב מוקדם של ההריון.

עוד בנושא: אבחון מוקדם של תסמונת מוביוס 13q12.2-q13

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור

מיקומך באתר: רשלנות רפואית הריון בדיקות גנטיות הפרעות נפשיות

חוות דעת מקצועית

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

מידע משפטי ועדכונים:

27 במרץ 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורך הדין עופר סולר, מבכירי עורכי הדין בישראל בתחום הרשלנות הפרואית עונה לשאלות נפוצות בנושא רשלנ...

קרא עוד

28 במרץ 2024

תביעות בשל ייעוץ גנטי ...

סכומי הפיצויים שנפסקים במקרים של רשלנות רפואית במסגרת הייעוץ הגנטי שניתן להורים לעתיד בשל לידת יל...

קרא עוד

28 במרץ 2024

עברת ניתוח קשירת חצוצר...

עברת ניתוח קשירת חצוצרות? הניתוח נכשל ונכנסת להריון לא רצוי? יתכן ומאד כי המדובר במקרה של רשלנות ...

קרא עוד

28 במרץ 2024

מגיע לך לקבל תשובות במ...

עורך דין עופר סולר: מעל 21 שנות ניסיון בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה. פני/ה להערכת סיכויי התבי...

קרא עוד

28 במרץ 2024

תביעות רשלנות רפואית ב...

בעיות וכשלים חמורים לאורך חודשי ההריון ובעיקר בזמן הלידה עלולים לגרום לשיתוק מוחין ולנזק בלתי הפי...

קרא עוד

28 במרץ 2024

שמירה לקויה ואובדן עוב...

בני זוג תבעו את בית החולים תל השומר בשל התרשלות בשמירה על עוברים מוקפאים בטיפולי IVF וזכו לפיצויי...

קרא עוד

28 במרץ 2024

הרופאים טעו בפענוח תוצ...

בדיקת השקיפות העורפית מסייעת לרופא המלווה את מעקב ההריון שלך להעריך את הסיכויים ללידת ילד/ה הלוקה...

קרא עוד

28 במרץ 2024

תסמונת ויליאמס והחובה ...

תסמונת האהבה הנה אחת מהתסמונות הגנטיות השכיחות ביותר ובכל מקרה, חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את המוטצי...

קרא עוד

03 באפריל 2024

רוט סולר תביעות ביטוח:...

עורך הדין עופר סולר שותף בפירמה רוט סולר - תביעות ביטוח, המתמחה בייצוג תובעות ותובעים בתביעות מול...

קרא עוד

03 באפריל 2024

על אודות עורך דין עופר...

לעורך הדין סולר ניסיון של למעלה מ-20 שנים בניהול תביעות רשלנות רפואית מורכבות...

קרא עוד

03 באפריל 2024

עופר סולר רשלנות רפואי...

עם למעלה מ-20 שנות ניסיון בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בישראל, עורך הדין עופר סולר עומד לרשותך! המש...

קרא עוד

פניה אישית ודיסקרטית

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24