סולר קפלינסקי רשלנות רפואית malpractice
שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 072-334-0001

טיפול משפטי ברשלנות בכל תחומי הרפואה

עו"ד עופר סולר, בעל הכשרה פרה-רפואית וניסיון רב שנים בייצוג תובעים (בלבד) במקרים חמורים של רשלנות רפואית

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד עופר סולר מומחה ברשלנות רפואית

טיפול משפטי ברשלנות בתחומי רפואה

עו"ד עופר סולר, בעל ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי רשלנות בתחומי הרפואה השונים.

פנה/י לתיאום פגישה >>

רשלנות רפואית של פסיכיאטר - מידע לנפגעים

מחבר: 11/10/2011 13:17

נפגעתם בעת קבלת טיפול פסיכיאטרי?

תפקידו של פסיכיאטר בעת אבחון ומתן טיפול לחולה אשר נזקק לשרותיו הוא עדין ומורכב. לעיתים קרובות יחליט הרופא בשלב האבחון על אשפוזו של המטופל במוסד פסיכיאטרי, ובמצבים רבים אף יותר, ומתוקף תפקידו, יחליט על שימוש בתרופות פסיכיאטריות חזקות לצורך הקלה על מצבו הנוכחי של המגיע לטיפול.

הבעיות מתחילות כאשר מגיע לטיפול חולה הנמצא במצב נפשי קשה, אשר לעיתים ניתן להגדירו כמצב קטטוני, וכאשר המטופל נזקק לטיפול ראשוני מידי כמקובל במקרי חירום.

השוני בין טיפול רפואי מידי במקרים של פגיעה בגוף לבין מקרים בהם נזקק המטופל לטיפול ראשוני מידי בעת פגיעה נפשית, או בשל מצב נפשי קשה הוא עצום, ושיטות הטיפול שונות לחלוטין.

כאשר בטיפול בעת פגיעה גופנית פונים המקורבים למטופל אל חדר מיון לצורך ביצוע הטיפול הראשוני, מטופל הנזקק לטיפול ראשוני מיידי כתוצאה מפגיעה נפשית, או מצב נפשי המחייב טיפול, יגיע במרבית המקרים לטיפול אצל פסיכיאטר פרטי, או אל חדר המיון בבית חולים פסיכיאטרי.

במאמר זה, נעמוד על טיבן של ההחלטות אשר מתקבלות על ידי פסיכיאטר, אשר נותן את הטיפול המיידי למטופל הנזקק ונסקור מקרים בהם ייתכן וההחלטות שהתקבלו ייראו כשגויות, וייתכן אף כי יגרמו נזק נפשי נוסף למקבל הטיפול, ויוכלו להתקבל בסופו של דבר בעיני המערכת המשפטית כעילה לתביעה בגין רשלנות רפואית של פסיכיאטר.

אבחון פסיכיאטרי רשלני המוביל לאשפוז כפוי

אשפוז כפוי הוא נושא בעייתי במיוחד העומד בניגוד לחוקי הדמוקרטיה ובחוקי זכויות האדם. ההחלטה על אשפוז כפוי לאדם תפגע במרבית המקרים בדימויו העצמי, בחירותו, וכמובן גם תיצור סטיגמה נגדו חברתית.

אי לכך, ההחלטה על אשפוז כפוי, לא יכולה להתקבל כעניין של מה בכך, ועל פי חוק, הגוף המוסמך לקבוע באם יאושפז אדם בניגוד לרצונו הוא הפסיכיאטר המחוזי, אזר יכול לקבוע את הליך הבדיקה שעל פי תוצאותיה ניתן יהיה לאשפז אדם בכפייה.

סיוע לנפגעי רשלנות רפואית - ליחצו כאן: פניה דיסקרטית לקבלת סיוע

הבדיקה הקובעת באם יאושפז אדם בניגוד לרצונו כוללת שלשה שלבים, תחילה, יאובחן המטופל כחולה, אשר כתוצאה ממחלתו נפגם כושר השיפוט שלו לקבלת ההחלטה בעצמו. שנית, ייבדקו האפשרויות לסיכון חיי אדם, הן חייו שלו והן חייהם של השוהים בסביבתו. שלישית, אם המטופל לא נתן הסכמה להיבדק אצל פסיכיאטר בעצמו.

קיום שלשת התנאים האלו מאפשרים אשפוז של חולה בכפייה. אי קיום תנאים אלו, או אשפוז אדם שלא על ידי הוראתו של הפסיכיאטר המחוזי, מהוות עבירה על החוק, ובדיעבד, במידה וייפגע המטופל כתוצאה מהאשפוז הכפוי, יוכל הדבר להיחשב כמקרה רשלנות רפואית מצד הפסיכיאטר אשר אישר את האשפוז הכפוי ומצד המוסד בו אושפז החולה.

יש לציין שני דברים נוספים בעניין האשפוז הכפוי, ראשית, תינתן האפשרות גם למנהל בית חולים פסיכיאטרי במקרי חירום לקבוע באם יאושפז החולה בניגוד לרצונו, ובלבד שיעמוד בבדיקת שלשת השלבים אשר הוזכרה בתחילת הפרק, כאשר אשפוז כפוי זה לא ימשך למעלה מארבעים ושמונה שעות.

בתום התקופה ישוחרר החולה אלא אם כן במהלך תקופת האשפוז נתנה הוראה אחרת או שהחולה הסכים להמשך האשפוז.

רישום תרופות פסיכיאטריות שגוי

רבים יאמרו כי הקלות בהם נרשמות תרופות פסיכיאטריות בימינו היא בלתי נסבלת, בעיקר כאשר מדובר בעניין תרופות של הפרעת קשב לילדים. על פי האומדן, בעולם קיימים למעלה משבע עשרה מליון ילדים אשר משתמשים באופן קבוע בתרופות פסיכיאטריות אשר נרשמו על ידי מטפלים.

השימוש בהן, בקרב ילדים - מסכן את הילדים במקרי מוות, הזיות קשות, עוינות, חרדה, התנהגות אלימה, נטיות אובדניות ותופעות לוואי נוראיות נוספות, זאת על פי דוחות האו"ם.

בעשרים ותשע לספטמבר, בשנת 2005, הורתה סוכנות המזון האמריקאית על רישום במקום בולט ובמסגרת ברורה על כל תרופות המרשם הניתנות לילדים כטיפול בהפרעות קשב וריכוז ובכללן התרופה הידועה "ריטלין", של אזהרה, המבהירה כי השימוש בתרופה עלול לגרום להתאבדות של המשתמש.

זאת מאחר וניסויים קליניים אשר בוצעו בתרופות אלו הוכיחו מעבר לכל ספק כי השימוש בתרופות אלו עלול לגרום וגורם בפועל למחשבות אובדניות ולהתנהגות אובדנית.

וועדת הקהילות האירופאית, המייצגת 25 מדינות ברחבי העולם, אף הוציאה מסמך ארוך בן 500 עמודים המפרט את הסכנות התמונות בשימוש בתרופות כימיות פסיכיאטריות לטיפול בדיכאון אצל ילדים ואף המליצה לא לתת כטיפול לילדים את התרופות האלו, לפחות לא לפני הגיעם לגיל 18.

מכון הבריאות הלאומי הבריטי ייעץ למטפלים הפסיכיאטרים למצוא חלופות לא-כימיות כטיפול לילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז או הסובלים מדיכאון, כדוגמת שינוי הרגלי תזונה והפעלת הילדים בתרגילי כושר גופני.

מכאן, נוכל ללמוד כי אבחון שגוי על ידי פסיכיאטר, או רשלנות ברישום תרופות, עלולים לפגוע בהתנהגותו של האדם בטווח הקצר והארוך, ולעיתים לגרום אף למוות. מתן תרופות שלא לצורך מהווה רשלנות רפואית והוא בהחלט עילה לתביעה כנגד הגורם הרושם את התרופות במקרה של פגיעה של המטופל.

סיוע לנפגעי רשלנות רפואית, לחץ כאן: פניה דיסקרטית לקבלת סיוע

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (2) | דירוגים (2)

2 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור

מיקומך באתר: רשלנות רפואית פסיכיאטריה

חוות דעת מקצועית

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

מידע משפטי ועדכונים:

16 באוגוסט 2020

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכת הדין ארבל קפלינסקי ועורך הדין עופר סולר עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית!

קרא עוד

20 בינואר 2023

תסמונת יעקובסון: מחיקה...

כגודל המחיקה של הזרוע הארוכה בכרומוזום 11 כך היקף ההסתמנות של תסמונת יעקובסון על הילד/ה! חשוב לדע...

קרא עוד

20 בינואר 2023

פגיעה במבנה של כרומוזו...

במקרה של אבחון פגיעה במבנה של כרומוזום 11 רק לאחר הלידה, צריך לבדוק מדוע הפגיעה לא אובחנה כבר בתח...

קרא עוד

23 בינואר 2023

הצ'אט בוט הראשון בעולם...

המדריך המקוון המקיף והעדכני בישראל, בצ'אט בוט [מסנג'ר / ווטסאפ] לשימוש חופשי! הנגשת הזכויות וההטב...

קרא עוד

24 בינואר 2023

תנאי שימוש צ'אט בוט

תנאי השימוש בצ'אט בוט המיועד להנגשת כל הזכויות המגיעות לילדים עם אוטיזם, הוריהם ובני המשפחה. עליך...

קרא עוד

03 באפריל 2023

בדיקת צ'יפ גנטי מאבחנת...

בדיקת הצ'יפ הגנטי CMA יכולה לאבחן מאות מוטציות שגורמות לתופעות של אוטיזם, עיכוב התפתחותי, אפילפסי...

קרא עוד

10 באפריל 2023

אבחון גנטי בהריון חשוב...

הגיע הזמן שכולנו נפנים ונכיר את העובדות: האבחון הגנטי במהלך ההריון חשוב לכל אשה, בכל הריון ללא יו...

קרא עוד

24 באפריל 2023

אבחון אוטיזם במכון להת...

הכירו מקרוב את הליך אבחון האוטיזם במסגרת המכון להתפתחות הילד, כיצד מתבצע האבחון, מי בודק את הילד....

קרא עוד

25 בספטמבר 2023

הגדרת תשוש נפש לעניין ...

חשוב לדעת כי רבים מהילדים על הספקטרום האוטיסטי זכאים לתגמולים מהביטוח הסיעודי בקופת החולים [או בי...

קרא עוד

06 בפברואר 2024

למה מגיע לילד.ה עם אוט...

רבים מההורים לילדים שאובחנו עם אוטי\ם אינם מודעים לזכות לתבוע ולקבל את תגמולי הביטוח הסיעודי, כמע...

קרא עוד

07 בפברואר 2024

חשוב להכיר: בדיקת צ'יפ...

עורך הדין עופר סולר מסביר על חשיבותה ויעילותה הרבה של בדיקת השבב הגנטי לאיתור מומים גנטיים בעובר...

קרא עוד

פניה אישית ודיסקרטית

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36