טיפול משפטי ברשלנות באבחון וטיפול בסרטן

עו"ד עופר סולר, בעל הכשרה פרה-רפואית וניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי טעויות באבחון וטיפול כושל בסרטן

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד עופר סולר מומחה ברשלנות רפואית

טיפול משפטי ברשלנות בסרטן

עו"ד עופר סולר, בעל ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי טעויות באבחון וטיפול כושל בסרטן

פנה/י לתיאום פגישה >>

הרופאים לא אבחנו Prostate cancer - סרטן הערמונית?

מחבר: 14:30 29/05/2013

סרטן הערמונית או Prostate Cancer (פרוסטטה) הינו סוג הסרטן השכיח ביותר כיום בקרב אוכלוסית הגברים בארץ. מעל גיל חמישים גובר הסיכון לפתח את המחלה, כאשר שיעור התחלואה נמצא לצערנו במגמת עלייה מתמדת במהלך שנים האחרונות. 

לפי נתוני האגודה למלחמה בסרטן, אחד מכל שישה גברים בישראל לוקה במחלה ובכל יום נפטר גבר אחד כתוצאה ממנה. מכאן עולה הצורך באבחון מוקדם ובמתן טיפול מתאים לאדם שבגופו נתגלתה המחלה. איחור באבחון ואי הגשת טיפול רפואי הולם עלולים להוביל לתוצאות חמורות ולסכנת חיים.

לשיחה מיידית עם עורך דין חייג/י: 03-6081818

סרטן הערמונית הינו מחלה אשר מתהווה לאורך השנים. בשונה מסוגים אחרים של סרטן, גילוי תאי הסרטן בתוך הערמונית אינו מהווה מקרה נדיר.

עצם הימצאו של גידול אינו עובדה מדאיגה כשלעצמה, באשר הוא יכול להיוותר סטטי משך תקופה ארוכה. במרבית המקרים מתפתחת המחלה באופן איטי והדרגתי, אולם קיימים גם ארועי התפרצות אגרסיבית, בהם מתפשט הסרטן במהירות לאיברים שונים בגוף.

רשלנות רפואית בהקשר סרטן הערמונית מוצאת ביטויה בחוסר אבחון, אבחון מאוחר או שגוי של המחלה, אשר הובילו להתפשטותה בגוף, להחמרה במצבו של החולה ולגרימת נזקים בלתי הפיכים.

כבמקרים רבים אחרים גם במקרה של סרטן הערמונית נודעת חשיבות רבה לאבחון המחלה במועד במטרה להעניק לחולה טיפול מתאים ומהיר, שישפר את סיכוייו להחלים ולהרפות מהמחלה.

אבחון המחלה מתאפשר באמצעות מספר דרכים, אשר המרכזית בהן הינה בדיקה גופנית דרך פי הטבעת ובדיקת דם בשם PSA לגילוי מוקדם של המחלה. בדיקה זו מומלצת כבדיקת סקר תקופתית עבור גברים מעל גיל 50, המצויים בקבוצת סיכון מוגברת לפתח את המחלה. את הבדיקה רצוי לבצע בתדירות קבועה, אחת לשנה.

עילות לתביעה בגין רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית

עילת רשלנות רפואית עשויה לקום בגין אבחון מאוחר או שגוי של סרטן הערמונית, שעה שהמחלה התפשטה ושלחה גרורות לאיברים שונים בגוף, גרמה להידרדרות במצבו הרפואי של החולה ולנזקים גופניים, שאינם ברי שיקום.

בואו לקרוא עוד על משמעותו של: נזק בלתי הפיך

בין המחדלים, העולים כדי רשלנות רפואית:

אי לקיחת אנמנזה מקיפה והחמצת איתור רקע תורשתי של התפתחות המחלה בקרב קרובים מדרגה ראשונה במשפחתו של הנבדק, אשר לקו במחלה לפני גיל שבעים.

כיום ידוע, כי גברים, אשר אביהם או אחיהם חלו בסרטן הערמונית, מצויים בסיכון מוכפל ללקות במחלה.

חוסר התחקות אחר גורמי סיכון להתפתחות סרטן הערמונית, בהם:

גיל מבוגר - הסיכון ללקות במחלה גובר מעל גיל חמישים וכשמונים אחוז מכלל המקרים מאובחנים אצל גברים בני למעלה משישים וחמש; 

מוצא - המחלה מופיעה בשכיחות כפולה בקרב גברים אפרו אמריקניים לעומת גברים לבנים; תזונה בלתי בריאה, עודף  משקל והשמנה - מהווים גורמי סיכון להתפרצות המחלה באופן תוקפני ובהיקף התפשטות נרחב בכל הגוף.

גורמים נוספים, הנחשדים כמגבירים את הסיכון ללקות בסרטן הערמונית, הנם צריכת אלכוהול ועישון סיגריות.

התעלמות מסימני המחלה ומהסימפטומים המאפיינים אותה, ביניהם:  קושי בהטלת שתן לצד תכיפות בצורך להטיל שתן, כאבים, הופעת דם בשתן או בנוזל הזרע וכן קשיים, המתגלעים בתפקוד המיני. 

אי הפניית המטופל  לביצוע הבדיקות, המקובלות לצורך אבחון המחלה - עם הופעת סימפטומים מחשידים מצופה מהרופא לערוך לחולה בדיקה גופנית ולהפנותו לביצוע בדיקת שתן, למטרת איתור זיהום.

הרופאים לא אבחנו Prostate cancer - סרטן הערמונית?

מחבר: 14:30 29/05/2013

קיראו עוד בנושא: סרקומה Sarcoma

בדיקות נוספות שמקובל לבצען לאבחון המחלה

בדיקה רקטלית - במהלכה מחדיר הרופא אצבע לפי הטבעת בכדי להתחקות אחר גודלה ומרקמה של בלוטת הערמונית.

בדיקה רקטלית המבוצעת באופן דיגיטלי -  במהלך בדיקת אולטרסאונד זו, מוכנס מתמר לפי הטבעת של הנבדק, המשדר גלי קול, אשר מוחזרים מהערמונית, מתורגמים לתמונה ומאפשרים להתחקות אחר קיום ממצא מחשיד או ממאיר בבלוטה.

בדיקת PSA - בדיקת דם, המודדת את כמותו של אנטיגן הערמונית (חלבון המיוצר בתאי בלוטת הערמונית) PSA = Prostate Specific Antigen בדמו של הנבדק, בזמן נתון. בדיקה זו מוכרת כיעילה והאפקטיבית ביותר כיום לצורך אבחון מוקדם של סרטן הערמונית.

ציסטוסקופיה - בדיקה, המאפשרת לבחון את דרכי השתן והערמונית באמצעות החדרת צינורית דקה.

ביופסיה טרנס רקטאלית - הסרת רקמה מפי הטבעת והערמונית באמצעות מחט ושליחתה לביופסיה, לצורך איתור תאים סרטניים. הרקמה מועברת למעבדה, שם היא נבדקת על ידי פתולוג. שיטה זו מהווה כיום הדרך הוודאית לאבחון סרטן הערמונית.

עבור אוכלוסיית הגברים, המוגדרים בסיכון גבוה, מומלץ לערוך בדיקת PSA, בדיקה רקטלית ואולטרסאונד טרנס-רקטלי אחת לשנה, כבר מגיל 45.

אבחון שגוי של ממצאי הבדיקות, אשר הוביל להחמצת גילוי המחלה ובעקבות כך, חוסר טיפול מתאים או מתן טיפול מוטעה. אבחון שגוי עשוי לגרום להחמרה במצבו הגופני של החולה ולהתפשטות המחלה עד כי טיפול בה בעת גילויה לא יהיה אפקטיבי עוד.

חוסר טיפול הולם בממצאי הבדיקות:

שעה שאובחן גידול סרטני באמצעות הביופסיה, הנלקחת מהבלוטה, לומד הפתולוג לגבי אופי הרקמה, בכדי לקבוע את דרגת החומרה של המחלה וקצב התפשטותה.

בנוסף, מבוצעות בדיקות רנטגן לצורך איתור מיקום הגידול והגרורות ששלח, בכדי לאמוד על יעילות הטיפול הניתן. 

בדיקות אחרות - ספירת דם, בדיקת תפקודי הכליות ואנזימי הכבד, וכן רמת המלחים בדם מסייעות לערוך בקרה אחר תופעות הלוואי, הכרוכות בטיפול.

בשלב הבא יוחלט על אופן הטיפול, המתאים לנסיבות המקרה:

ניתוח לכריתת הערמונית - הסרה מלאה של בלוטת הערמונית, תחת הרדמה כללית, דרך ביצוע חתך בבטן או בין שק האשכים לפי הטבעת. הניתוח מבוצע לגברים בני פחות משבעים, במקרים בהם המחלה לא התפשטה מחוץ לערמונית.

דרך אחרת הינה טיפול בקרינה חיצונית - שימוש בקרני רנטגן באנרגיה גבוהה, המוקרנות ממקור חיצוני, במטרה לגרום להרס תאים סרטניים, תוך מינימום פגיעה בתאים בריאים.

במידה ולא אובחן גידול סרטני - הרופא נדרש להציע למטופל תרופות להקלה על תסמיני ערמונית מוגדלת או להפנותו לניתוח, במהלכו מוסרת הרקמה, אשר גורמת ללחץ על דרכי השתן. 

רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית - הלכה למעשה

במקרה שארע בארה"ב, גבר אפרו אמריקאי בן 41, אשר נחשף לקמפיין, שביקש להגביר את המודעות לסיכון לפתח סרטן ערמונית בקרב בני מוצאו, פנה לרופאו האישי בעניין זה.

בבבדיקה דיגטילית, שביצע הרופא, לא אותרו ממצאים חריגים. הרופא הנחה את המטופל לבצע מספר בדיקות דם אך לא הפנה אותו לבדיקת PSA וזאת לאורך כל המעקב, שקיים אחריו.

בחלוף שנתיים פגש המטופל ברופא אחר, אשר ביצע לו בדיקה דיגיטלית והפנה אותו לבדיקת PSA, בה התגלה שהמטופל לוקה בסרטן הערמונית, המצוי כבר בשלב מתקדם והתפשט עד העצמות.

במקרה זה חומרת הרשלנות היתה מוגברת, שכן המטופל ביקש במפורש לעבור בדיקות מקיפות לצורך איתור המחלה והאמין שכך אכן נעשה.
 
החולה הגיש תביעה נגד הרופא המטפל, אשר לא הפנה אותו לביצוע בדיקת PSA ובית המשפט פסק עבורו פיצוי בסכום של כשלושה מיליון דולר בעקבות רשלנות רפואית כאמור.

פנה להתייעצות עם עורך דין מנוסה בתחום!

משרדו של עורך הדין עופר סולר מטפל במשך שנים ארוכות בתביעות נזיקין רבות שהוגשו מטעם נפגעי רשלנות רפואית, ובכלל זאת נפגעי רשלנות במקרים שבהם לא אובחנה מחלת סרטן הערמונית או שלא ניתן לחולה טיפול רפואי הולם וראוי.

למשרדנו ניסיון רב בתחום ואנו מציעים גם לך, אם קיים בלבך חשש לפגיעה עקב התרשלות של רופאים, לפנות ולקבל יעוץ משפטי אישי ודיסקרטי - ללא כל תשלום וללא התחייבות מצידך.

לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י: 03-6081818

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע () | דירוגים ()

חוות דעת מקצועית

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

מידע משפטי ועדכונים:

פניה אישית ודיסקרטית

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36